Άλλα 9.000.000 σε ΜΜΕ για τον κορωνοϊό, αλλά (πάλι) χωρίς διευκρινίσεις

Δεύτερο οικονομικό πακέτο, ύψους 9.000.000 ευρώ, για την «εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης» για τον κορονοϊό ενέκρινε η κυβέρνηση. Ωστόσο, ούτε για το προηγούμενο των 11.000.000 ευρώ ούτε γι’ αυτό που έρχεται η κυβέρνηση έχει αναρτήσει στη Δι@ύγεια ποια είναι τα ΜΜΕ που θα το λάβουν και σε τι ποσά, προκαλώντας ερωτήματα για τους διαφανείς όρους μοιρασιάς δημόσιου χρήματος.

Η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών ως προς τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τις συμπεριφορές τους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού από έγκυρα μέσα, όπως οι εφημερίδες, είναι ασφαλώς απαραίτητη, καθώς στο διαδίκτυο επικρατούν πολλά fake news που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Αυτή όμως η επικοινωνιακή καμπάνια θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια. Πόσο μάλλον όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δηλώνει πως «στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας για την καμπάνια το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει απευθείας όσους συμμετέχουν και λαμβάνουν χρήματα για την καταχώριση, προβολή ή μετάδοση του μηνύματος στο μέσο τους».

Ο τρόπος που το κάνει η κυβέρνηση έδωσε μάλιστα το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για χρηματοδότηση με στόχο την προνομιακή μεταχείρισή της από τα ΜΜΕ. «Την ίδια ημέρα που ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης δηλώνει με περισσό θράσος πως η στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την καραντίνα συνιστά λαϊκισμό και προαναγγέλλει το κόψιμο της επιχορήγησης των εργαζομένων με 800 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοινώνει την εκταμίευση 9.000.000 ευρώ δημόσιου χρήματος, πέραν των 11.000.000 που είχε δώσει στις αρχές Απριλίου» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα