Αύξηση της θητείας στους 12 (από 9) μήνες στον Στρατό Ξηράς

Την αύξηση της θητείας από τους εννέα στους δώδεκα μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Θάσο, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, που θα γίνει σύντομα, και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών, που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Εβρο να υπηρετήσουν».

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν δίνονται, προς το παρόν, περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα επανέλθει η θητεία στους δώδεκα μήνες και εάν θα αφορά τους οπλίτες που θα καταταγούν στο μέλλον στον στρατό ή και όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, οπότε οι τελευταίοι θα κληθούν να παραμείνουν στις μονάδες τρεις μήνες παραπάνω.

Στην αύξηση της θητείας είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αμέσως μετά το λύκειο, και την πιθανότητα επέκτασής της από τους εννέα μήνες σήμερα στους δώδεκα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα