Επιδότηση 2 δισ. € για 300 θέσεις εργασίας

Η κυβέρνηση ευνοεί κολοσσούς για έργα ΑΠΕ που ελάχιστα συνεισφέρουν στη μείωση της ανεργίας

Με πρόσχημα την περιβαλλοντική ευαισθησία, η κυβέρνηση σκορπά αφειδώς κρατικό χρήμα για να επιδοτήσει κολοσσούς προκειμένου να κατασκευάσουν έργα παραγωγής ηλεκτρικής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε και ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι θα επιδοτήσει με ποσό που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μόλις τέσσερα επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ. Ακόμη χειρότερα, αν δει κάποιος τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται από τέτοιες επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε εισαγόμενο εξοπλισμό, θα διαπιστώσει ότι είναι μόλις 300! Σε μια περίοδο που οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ξεπέρασαν κατά πολύ το 1.000.000 άτομα, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως επενδυτικό σχέδιο δραστηριότητες που δεν συνεισφέρουν στη μείωση της ανεργίας ούτε στο ελάχιστο.

Πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχέδια:

– «Φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1,5 GW» σε 12 Περιφερειακές Ενότητες του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΙΚΕ με προϋπολογισμό 888.138.000 ευρώ. Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και αναμένεται να δημιουργήσει 240 νέες ετήσιες μονάδες εργασίας.

-«Ανάπτυξη 18 αιολικών σταθμών (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 360 MW» στον Δήμο Καρύστου, Π.Ε. Εύβοιας, του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ με προϋπολογισμό 585.000.000 ευρώ. Τα αιολικά πάρκα προβλέπεται να διασυνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ) μέσω υποβρύχιου καλωδίου μήκους 69 χλμ. περίπου, το οποίο θα ξεκινά από την Εύβοια και θα καταλήγει στην Αττική, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 18 άμεσες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του έργου.

– «Δημιουργία 5 αιολικών επενδύσεων ισχύος 120,3MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ» με προϋπολογισμό 121.280.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 36 νέες άμεσες θέσεις εργασίας.

-«Ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία 37 φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 830 MW» στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας και Κιλκίς του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. με προϋπολογισμό 421.600.000 ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει 10 νέες, άμεσες θέσεις εργασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα