Ρόδος: Τα κινητά «καίνε» τους δύο κατασκόπους της Τουρκίας!

Οι ειδικοί της Αστυνομίας που ανέλαβαν να τα «ξεκλειδώσουν» βγάζουν «λαβράκια», με φωτογραφίες και δεκάδες συνομιλίες

Άρχισαν να «μιλούν» τα κινητά που χρησιμοποιούσαν οι δύο Ελληνες μουσουλμάνοι για να διενεργούν κατασκοπία για λογαριασμό της Τουρκίας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την ήδη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι -προφυλακισμένοι πλέον- κατάσκοποι φέρεται ότι, πριν συλληφθούν, προσπάθησαν να σβήσουν φωτογραφίες που τους ενοχοποιούσαν!

Όσο προχωρούν οι έρευνες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση κατασκοπίας στη Ρόδο και στο Καστελόριζο. Οι ειδικοί της Αστυνομίας που είχαν αναλάβει να «ξεκλειδώσουν» τα κινητά και τους υπολογιστές του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και του 52χρονου μάγειρα και συνεργάτη του φαίνεται ότι έχουν ήδη πιάσει πολλά «λαβράκια» και όλα δείχνουν ότι έπεται και συνέχεια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχουν καταγραφεί 61 τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών που κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για κατασκοπία. Εκτός, όμως, από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να επαναφέρουν και 10 φωτογραφίες που είχαν σβήσει από τα κινητά τους οι δύο κατηγορούμενοι. Μάλιστα, στα εν λόγω φωτογραφικά καρέ, που έχουν σταλεί από το smartphone του 52χρονου μάγειρα στο ένα από τα κινητά του γραμματέα του τουρκικού προξενείου, φέρεται ότι απεικονίζονται πλοία και στρατεύματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φωτογραφίες αυτές είναι οι πρώτες από μια σειρά νέων οπτικών ντοκουμέντων τα οποία θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους δύο Ελληνες μουσουλμάνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέγεθος των αποδεικτικών στοιχείων (αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο και μηνυμάτων), τα οποία θα σταλούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ρόδου, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 32 gigabite! Το λάθος που «έκαψε» τον 35χρονο διπλωματικό υπάλληλο και τον συνεργάτη του ήταν ότι, αν και διέγραφαν τα αποτυπώματα κάθε φωτογραφίας από την κάρτα sim και τη μνήμη του κινητού τους, δεν έκαναν το ίδιο και από την εφαρμογή cloud.

Από «σάρωμα» έχουν περάσει και τα άλλα τέσσερα κινητά που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος διπλωματικός υπάλληλος, χωρίς έως τώρα να έχουν εντοπιστεί κάποια σημαντικά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα ευρήματα των διωκτικών Αρχών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν ισχυριστεί ότι είχαν συνομιλήσει ελάχιστες φορές και ότι δεν είχαν ανταλλάξει φωτογραφίες. «Ο πελάτης μου επιμένει στην αθωότητά του. Περιμένουμε την προσκόμιση των νέων στοιχείων, προκειμένου να εξετάσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας» ανέφερε σε δηλώσεις του o δικηγόρος του 52χρονου μάγειρα Στέλιος Αλεξανδρής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα