Μήνυση από 48 πολίτες για το όνειδος της λίστας Πέτσα

Τον κατηγορούν μαζί με τον Σκυλακάκη για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την πανδημία

Στη Δικαιοσύνη φέρνει πρωτοβουλία πολιτών το όνειδος της λίστας Πέτσα και της διασπάθισης δεκάδων εκατομμυρίων σε φίλια μέσα και ημετέρους. Οι συνολικά 48 πολίτες που συνυπογράφουν μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές καθώς και σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατηγορούν τον Στέλιο Πέτσα και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη για τριπλή απιστία σε βάρος του Δημοσίου και κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Οι συγκεκριμένοι πολίτες, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, συγγραφείς, από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους πως όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ. «Μια τέτοια περίπτωση, που πλήττει και την ίδια τη δημοκρατία, αφορά τη διαφημιστική δαπάνη στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον Covid-19 “Μένουμε σπίτι” και “Μένουμε ασφαλείς” σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου η κυβέρνηση να τα ποδηγετήσει. Τα χρήματα αυτά, ύψους 31.000.000, στερήθηκαν από το ΕΣΥ και τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τις ζωές των συνανθρώπων μας» τονίζουν.

Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας κατά του Δημοσίου, όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες:

«Α) Κατασπατάληση τουλάχιστον 31.000.000 για διαφημιστική δαπάνη κατά παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, αφ’ ης στιγμής προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της νομοθεσίας μας ότι μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία οφείλει να προβάλλεται δωρεάν,

Β) Κατανομή της ανωτέρω δαπάνης και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος με αδιαφανή τρόπο σε ανύπαρκτα, ή χαμηλότατης αναγνωσιμότητας ή ξένα και όχι εγχώρια ΜΜΕ,

Γ) Παράβαση των κανόνων επιμελούς διαχείρισης στον τρόπο που διαχειρίστηκαν την ανωτέρω δημόσια περιουσία, ευνοώντας ΜΜΕ με χαμηλότερη αναγνωσιμότητα σε σχέση με άλλα, τα οποία είχαν το κοινό χαρακτηριστικό ότι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση».

Οι ίδιοι παρατηρούν ότι «όλο και περισσότερα επίσημα στοιχεία αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί εν καιρώ πανδημίας σε φαινόμενα διαφθοράς, υποχώρησης των αρχών του κράτους δικαίου και έλλειψης ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζουν ότι «σύμφωνα με αφιέρωμα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα στην προστασία της ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κατατάσσεται 24η στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα