Σφάζονται οι φιλοκυβερνητικοί Μαυρίδης, Κουρτάκης για εφημερίδες κατά παραγγελία και ψεύτικες κυκλοφορίες

Σφάζονται τα ΜΜΕ που δήθεν στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, έστω και αν απέχουν παρασάγγας από τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μπαίνει κι αυτός στο κάδρο της «σφαγής».

Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του Ομίλου των Παραπολιτικών και του «Φιλελεύθερου» με εκατέρωθεν αιχμηρές αλληλοκατηγορίες των εκδοτών Γιάννη Κουρτάκη και Θανάση Μαυρίδη, αντίστοιχα. Στόχος τους, αφού έχουν εισπράξει αμφότεροι ένα αξιοσέβαστο ποσό κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τη λίστα Πέτσα, να διεκδικήσουν τον τίτλο του επίσημου… εκφραστή του συστήματος Μητσοτάκη.

Αρχικά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» ανέφερε: «Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. Κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Στόχος, να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη.

Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο». Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος μέσω της ιστοσελίδας του Liberal.gr πέρασε στην αντεπίθεση, χωρίς βέβαια να κατονομάζει τα δημοσιεύματα. Η απάντηση περιέχει αιχμές για το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον «εκνευρισμό των παρατρεχάμενων», τονίζοντας ότι η εκδοτική του προσπάθεια με τον «Φιλελεύθερο» ήταν αποκλειστικά χρηματοδοτούμενη από τον ίδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα η εμπλοκή Μητσοτάκη και της εταιρίας V&O».

Αναλυτικά έγραψε: «Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος. Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος “κτίστηκε” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο “Φιλελεύθερος” βγήκε με δικά μου χρήματα. Οταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζομένους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο “Φιλελεύθερος” έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου».

Οι καταγγελίες για το πρακτορείο Άργος θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από την ελληνική Δικαιοσύνη, διότι το σύνολο της διαφημιστικής πίτας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βασίζεται στις κυκλοφορίες των εφημερίδων και τα στοιχεία που δίνει το πρακτορείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα