Κοινή δήλωση από Βελόπουλο με Λεπέν, Σαλβίνι και Ορμπαν

Σε κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό, όπως διατρανώνουν, μια Ευρώπη χριστιανική που θα έχει την οικογένεια στον πυρήνα της, προέβησαν επτά ηγέτες ευρωπαϊκών πατριωτικών κομμάτων, ανάμεσα στους οποίους ο Κυριάκος Βελόπουλος (γεγονός που αποτελεί επιτυχία για το κόμμα του), η Μαρίν Λεπέν, ο Ματεο Σαλβίνι και ο Βίκτορ Ορμπαν. Οι επτά ηγέτες ένωσαν τις δυνάμεις τους, προβαίνοντας σε κοινή δήλωση με τίτλο «Κάλεσμα: Το μέλλον της Ευρώπης», στην οποία και τονίζεται πως στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που άρχισε πρόσφατα, «δεν πρέπει να λείπει η φωνή των κομμάτων που είναι αφοσιωμένα στην ελευθερία των εθνών και των παραδόσεων των ευρωπαϊκών λαών, που εκπροσωπούν πολίτες που είναι ταγμένοι στην ευρωπαϊκή παράδοση».

Τη δήλωση συνυπογράφουν ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, η Mαρίν Λεπέν από τον γαλλικό Εθνικό Συναγερμό, ο Ιταλός Mατέο Σαλβίνι της Λέγκας, ο Πολωνός Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ηγέτης του Νόμος και Δικαιοσύνη, η Τζόρτζια Μελόνι από τα Αδέρφια της Ιταλίας, ο Σαντιάγο Αμπασκάλ του ισπανικού VOX, αλλά και ο ηγέτης της Ουγγαρίας και των χριστιανικών δυνάμεων της κεντρικής Ευρώπης Βίκτορ Oρμπαν.

Όπως τονίζουν στη δήλωσή τους οι «7», η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια βαθιά μεταρρύθμιση, «διότι σήμερα, αντί να προστατεύει την Ευρώπη και την κληρονομιά της, αντί να επιτρέπει την ελεύθερη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών εθνών, καθίσταται η ίδια πηγή προβλημάτων, άγχους και αβεβαιότητας». Οπως υπογραμμίζουν ακόμη, η Ευρώπη γίνεται όλο και περισσότερο «εργαλείο ριζοσπαστικών δυνάμεων» που θα ήθελαν να ενεργοποιήσουν έναν «πολιτιστικό, θρησκευτικό μετασχηματισμό και τελικά μια α-εθνή οικοδόμηση της Ευρώπης, με στόχο της δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, την καταστροφή ή την ακύρωση της ευρωπαϊκής παράδοσης, τη μεταμόρφωση βασικών κοινωνικών θεσμών και ηθικών αρχών». Μάλιστα, οι «7» λένε ηχηρό «όχι» στη βάναυση επιβολή της βούλησης των ισχυροτέρων στους αδυνάμους, ενώ καταλήγουν στη δήλωσή τους: «Ας μεταρρυθμίσουμε μαζί την Ένωση για το μέλλον της Ευρώπης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα