Σκορπάει λεφτά ο Λιβανός! Υπερωρίες-πρόκληση 82.819€ σε υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον τεράστιο εμπαιγμό των αγροτών, που, όπως σημείωσε η «δημοκρατία» στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας, έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού ότι πριν από μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκε κανονικά η τακτική πληρωμή ύψους 250.000.000 ευρώ σε 380.000 αγρότες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, σχεδόν 20.000 αγρότες δεν έχουν λάβει ενισχύσεις. Πρόκειται κυρίως για νέους αγρότες που δεν πληρώθηκαν το εθνικό απόθεμα, ενώ παραγωγοί με αχρεωστήτως εισπραχθέντα, ακόμα και παλαιότερων ετών, που είχαν υποβάλει ένσταση, εξαιρέθηκαν εντελώς από την πληρωμή.

Φαίνεται, όμως, πως ο οργανισμός και ο πρόεδρός του Δημήτρης Μελάς δεν ασχολούνται μόνο με τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια υπηρεσιακών αυτοκινήτων ύψους 300.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), όπως προβλέπει σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια.

Τα έγγραφα

Το έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει η «δημοκρατία», με ημερομηνία 08/12/2021, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, φανερώνει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ σκορπά σχεδόν 83.000 ευρώ δήθεν για υπερωρίες εργαζομένων. Προφανώς και δεν αφορούν υπερωριακή εργασία για να βρεθεί λύση για τους απλήρωτους αγρότες που αναμένουν τις ενισχύσεις του οργανισμού, καθώς η λύση θα είχε βρεθεί πολύ καιρό νωρίτερα και δεν θα έμπαιναν σε μια μακρά διαδικασία αναμονής των καταβολών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η δαπάνη μισθοδοσίας που προκαλείται ανέρχεται σε συνολικό ύψος 82.819,30 € (Κωδικός: 60 – Αμοιβές & έξοδα προσωπικού), η κατανομή των ωρών ανά υπάλληλο και η περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών θα πραγματοποιούνται με ευθύνη του γενικού διευθυντή για τις Μονάδες Υποστήριξης της Διοίκησης και τη Μονάδα Ανάπτυξης & Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, ενώ για τις υπόλοιπες οργανικές μονάδες με ευθύνη των προϊσταμένων των διευθύνσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ερωτήματα

Φυσικά, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι από τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ παρείχαν υπερωριακή εργασία, αλλά και τι ανάγκες κάλυψαν, καθώς, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό που αφορά μόνο έναν οργανισμό.

Είναι πια συχνό φαινόμενο να προκαλούν την κοινή γνώμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι διορισμένοι από τον ίδιο επικεφαλής εποπτευόμενων φορέων. Εξάλλου, είναι πολύ νωπή η σκαιή συμπεριφορά που επέδειξε στις αρχές Νοεμβρίου, όταν αγνόησε επιδεικτικά τους χιλιάδες αγρότες οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το τσουνάμι ακρίβειας στο πετρέλαιο. Εχοντας μάθει καλά τα μαθήματά του από τον προϊστάμενό του, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επέλεξε ο κ. Λιβανός να συναντηθεί μόνο με εκπροσώπους της μικρής μειοψηφίας των αγροτών που είχαν έρθει στην πρωτεύουσα με σκοπό να… τον λιβανίσουν και όχι να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα