Σφοδρή θύελλα κατά Μαξίμου! «Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ύστερα από τρεις μέρες»

Στο κόκκινο βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην κακοκαιρία, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται με σφοδρότητα στο Μαξίμου, καταγγέλλοντας το πινγκ πονγκ των ευθυνών και εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να ζητά μετ’ επιτάσεως προσφυγή στην κάλπη, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να προσφύγει το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα, μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ύστερα από τρεις μέρες «πρωτοφανούς παράλυσης» του κρατικού μηχανισμού για να αποποιηθεί άλλη μία φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες, υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό».

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, ζήτησε την παραίτηση μιας σειράς υπουργών, όπως των Γιάννη Οικονόμου, Χρήστου Στυλιανίδη, Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σκρέκα, Τάκη Θεοδωρικάκου και Μάκη Βορίδη.

«Επειδή, ωστόσο, είναι πάρα πολλοί και θα μείνει χωρίς υπουργικό συμβούλιο, προτείνουμε στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη να τους πάρει όλους μαζί και να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, μήπως και ανασάνει η χώρα» σχολιάζει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η ελάσσονα αντιπολίτευση καταγγέλλει επιχείρηση μετάθεσης ευθυνών για την αποτυχία της Πολιτείας να διαχειριστεί την κακοκαιρία, με τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκο Ανδρουλάκη, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να μιλά για «κατόπιν εορτής» και «μισή συγγνώμη», καταγγέλλοντας, πως εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη για όσους έμειναν και παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως οι νέες εξαγγελίες «προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα έχουν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί και το ΚΚΕ, σχολιάζοντας πως «ούτε οι υποκριτικές “συγγνώμες” ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση και το αστικό κράτος, του οποίου οι “ανεπάρκειες” εμφανίζονται μόνο όταν είναι να προστατευτεί ο λαός».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, κάνει λόγο για μια «υποκριτική συγγνώμη» στους Ελληνες πολίτες, η οποία ήταν άλλη μία απόπειρα μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης του. “Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο”. Και η κυβέρνηση δεν διαθέτει το απαραίτητο “πολιτικό φιλότιμο” ώστε να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές» υποστηρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως «η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να δώσει “συγχωροχάρτι”» και ζητά άμεσα την παραίτηση της κυβέρνησης, καθώς «η παραμονή της μόνον δεινά επιφέρει στην Ελλάδα και στους Ελληνες».

Όσο για το ΜέΡΑ25, καταγγέλλει πως ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε μία συγγνώμη, χωρίς ουσιαστικά να αναλάβει καμία πολιτική ευθύνη. «Πέρα από κατόπιν εορτής και υποκριτικές συγνώμες, αλλά ακόμα και την παραδοχή ότι ο κρατικός μηχανισμός τελικά δεν ήταν έτοιμος, πρέπει όλες οι κρίσιμες, βασικές, στρατηγικές υποδομές της χώρας να επανέλθουν στον δημόσιο έλεγχο – άλλωστε, το κράτος καλείται στο τέλος της μέρας να τις διαχειριστεί» υποστηρίζει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα