Χυδαία επίθεση του Βασίλη Οικονόμου στα αδύναμα νοικοκυριά!

Ο γυρολόγος της πολιτικής χαρακτήρισε «τζαμπατζήδες» όσους δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού

Χυδαία επίθεση κατά των φτωχοποιημένων Ελλήνων πολιτών, που από το δικό τους υστέρημα πληρώνουν τον μισθό του, εξαπέλυσε ο πολιτικός γυρολόγος Βασίλης Οικονόμου.

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε σε επιστήμη τη μετακίνηση από κόμμα σε κόμμα για μία βουλευτική καρέκλα αποφάσισε με ύφος μπλαζέ να αναφερθεί σε «τζαμπατζήδες» και να προειδοποιήσει ότι «η εποχή του τζάμπα τελείωσε», ερωτώμενος σχετικά με τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά που λόγω της αύξησης των τιμών δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Βασίλης Οικονόμου, ιδιοκτήτης 18 ακινήτων, με χρέη 250.000 ευρώ στις τράπεζες, που ξεκίνησε την καριέρα του από το ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά χρέη, πέρασε από ΔΗΜ.ΑΡ. και κατέληξε στη Ν.Δ., η οποία χρωστά περίπου 350.000.000 ευρώ στις τράπεζες, κουνά το δάχτυλο στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Βασίλης Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει τις διακοπές ρεύματος. Ξεκίνησε με μια φράση η οποία προκάλεσε την οργή όσων επί χρόνια τώρα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις απανωτές κρίσεις: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του». Πρόκειται περί γελοιότητας, η οποία είχε σαφή στόχο να μεταφέρει το βάρος της ευθύνης για όσα συμβαίνουν με την ενέργεια στον πολίτη, που πλέον αποκαλείται «τζαμπατζής», για να δημιουργηθεί έτσι η εντύπωση ότι δικαίως χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Δεν πρόκειται περί έλλειψης ενσυναίσθησης, όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά περί μιας χυδαίας στρατηγικής που στόχο έχει να συγκαλύψει την έλλειψη κυβερνητικού έργου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ως εκ τούτου, όσα εν συνεχεία ανέφερε ο κ. Οικονόμου, περί κάποιων αδυνάμων που πρέπει να προστατευτούν, και τα οποία επιχείρησε να εργαλειοποιήσει ο κομματικός μηχανισμός για να τον υπερασπιστεί, μιλώντας για «αλλοίωση», δεν διορθώνουν αυτά που είπε.

Ο ίδιος επίσης αντέδρασε, λέγοντας ότι «η απομαγνητοφώνηση της σημερινής εκπομπής στην ΕΡΤ ξεγυμνώνει τα τρολ και τους μηχανισμούς προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτηριστικό, όμως, ήταν ότι ακόμα και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αναγκάστηκαν να εξηγήσουν στον κ. Οικονόμου ότι ουδέποτε υπήρξε «εποχή του τζάμπα» στην ΔΕΗ και ότι πάντοτε οι καταναλωτές πλήρωναν για το ρεύμα τους.

Πάντως, ο κ. Οικονόμου -σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Νικήτα Κακλαμάνη– έτυχε πλήρους κάλυψης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, δεχόμενος ερώτηση για τη συγκεκριμένη δήλωση, έκανε λόγο για ένα «δυσάρεστο φαινόμενο διακοπής ρεύματος» που υπήρχε πάντοτε λόγω του ότι συμπολίτες μας «δεν πλήρωναν είτε λόγω αδυναμίας είτε άλλων αιτιών».

Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να «αξιοποιούν» τα προγράμματα δόσεων λογαριασμού, επιδεικνύοντας άγνοια των προβλημάτων σημαντικής μερίδας των ελληνικών νοικοκυριών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα