Ο Τσίπρας, ο φράχτης και το… αγκάθι

Σε μόνιμο αγκάθι για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η περίπτωση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Μετά την πρόσφατη δήλωσή του, στην οποία δεν απέκλεισε συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει επιχειρησιακό πόστο με κυβέρνηση τη Ν.Δ., αν αυτό του ζητηθεί. «Η ερώτηση είναι πολύ υποθετική και οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να γίνει μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση και θεωρείται ότι η προσφορά κάποιου ανθρώπου και η εμπειρία του μπορούν να αξιοποιηθούν ανεξάρτητα από το ποιον θα ζητηθεί, δεν είναι αν το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία ή όποιος πολίτης. Αν αυτό είναι ανάγκη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις. Είναι τελείως πολύ υποθετικό» απάντησε σε ερώτηση της ΕΡΤ.

Αναφερθείς στο θέμα του φράχτη στον Εβρο, μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να μη χρηματοδοτήσει τέτοιου τύπου έργα και την πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε, σχολίασε: «Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο το οποίο πράγματι διευκολύνει στον έλεγχο της περιοχής, αλλά δεν είναι το κύριο εργαλείο και δεν είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούμε να ελέγξουμε το θέμα των μεταναστών».

Στο πνεύμα αυτό προσέθεσε: «Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και οι χρηματοδοτήσεις θα μπορούσαν να πάνε σε άλλα μέσα, σε καλύτερο έλεγχο, σε καλύτερα μέσα αποτροπής και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση των μεταναστών με έναν ανθρώπινο τρόπο.

Και, απ’ ό,τι φαίνεται, και το κλίμα στην Ευρώπη είναι ανάλογο. Εγώ νομίζω ότι δεν είναι σωστό αυτή τη στιγμή να το αξιοποιούμε ή τουλάχιστον να προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά και να λέμε ότι η μια μεριά δεν ενδιαφέρεται, θέλει να γίνει μπάχαλο και να μπαίνουν όσοι θέλουν μέσα στην Ελλάδα». Η ύφεση στα Ελληνοτουρκικά είναι, όπως εκτίμησε, συγκυριακή, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στην οικονομική ευρωστία, στην ισχυρή διπλωματία και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα