Κλείνουν το μάτι στον Κανελλόπουλο: Το Μαξίμου «εγκρίνει» το κόμμα του… αντι-Κασιδιάρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βλέπει πρόβλημα με τη συμμετοχή του «ΕΑΝ», αφού δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην χρυσαυγίτης

Πράσινο φως διαμέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου άναψε χθες η κυβέρνηση στην κάθοδο του κόμματος ΕΑΝ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η αναδίπλωση του πρώην ανώτατου δικαστικού του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου και η συμμετοχή του στις εκλογές με το κόμμα ΕΑΝ, χωρίς μάλιστα τον Ηλία Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια, θεωρούνται από την κυβέρνηση ως επιτυχία για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε το προηγούμενο διάστημα.

Την αίσθηση ικανοποίησης που κυριαρχεί στο Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της πρώτης του ενημέρωσης προς τους πολιτικούς συντάκτες. Ο Ακης Σκέρτσος τόνισε από την αρχή ότι η διάταξη που έφερε η κυβέρνηση αφορά τη σκιώδη ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που μεταμφιέζεται σε κόμμα και επισήμανε ότι εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν συντρέχουν, τότε δεν απαγορεύεται η κάθοδος στις εκλογές.

«Και μόνο το γεγονός ότι τελικά αποσύρεται από τις εκλογές το σχήμα υπό σκιώδη αρχηγό τον Κασιδιάρη συνιστά επιτυχία» είπε, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές. Οποιο κόμμα έχει σχέση όμως με εγκληματικές οργανώσεις θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης».

Ο ίδιος, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο σκιώδης αρχηγός του κόμματος ΕΑΝ, τότε ο Αρειος Πάγος θα επιληφθεί και θα κρίνει αν τεκμηριώνεται ή όχι. «Θα πρέπει να μπορεί να τεκμηριωθεί η σκιώδης ηγεσία» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή του.

Οσον αφορά το πολιτικό όφελος που ενδέχεται να έχει αποκομίσει ο κύριος Κανελλόπουλος από το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αλλά και τη… δωρεάν διαφήμιση που παρείχε η κυβέρνηση στο μόρφωμα, ο κύριος Σκέρτσος αρκέστηκε σε μια νομική απάντηση, αφήνοντας ασχολίαστη την πολιτική αποτυχία της κυβέρνησης. «Τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτό προκαταλαμβάνει αυτή η ρύθμιση και όποιος εγκολπώνεται τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιους ανθρώπους έχει αντίστοιχη πολιτική τύχη και πολιτική αξιολόγηση».

Στο ερώτημα τι θα συμβεί στο σενάριο που με τους συνδυασμούς του ΕΑΝ κατέβουν συνεργάτες του Ηλία Κασιδιάρη ή πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σκέρτσος απάντησε πως «εκεί τίθεται θέμα, εάν μιλάμε για στελέχη καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και από τις διαρροές που δίνει η κυβέρνηση αποδεικνύεται με τον πλέον προφανή τρόπο πως η κυβέρνηση κατάφερε να «κάψει» την κάθοδο Κασιδιάρη… όμως με μπόλικη διαφήμιση προς το πρόσωπό του.

Διαφήμιση

Ο συνδυασμός ΕΑΝ με αρχηγό τον Κανελλόπουλο είναι πλέον δεδομένο πως δεν θα έχει καμία σχέση δημόσια με το ναζιστικό μόρφωμα «Ελληνες», όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έμμεση και υπόγεια στήριξη των οπαδών προς το κόμμα.

Αυτό σημαίνει πως το κόμμα του Κανελλόπουλου θα έχει καταφέρει να καρπωθεί όλη τη διαφήμιση που του επιφύλαξε η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ο Αρειος Πάγος δεν θα μπορεί να βάλει κανέναν φραγμό στην κάθοδό του στις εκλογές. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, σε περίπτωση που η στήριξη Κασιδιάρη έρθει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μετά την ανακήρυξη συνδυασμών από τον Αρειο Πάγο, τότε η ρύθμιση απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές μπορεί να ενεργοποιηθεί για τις δεύτερες κάλπες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα