Τρένα: Ο Γεραπετρίτης ψάχνει σωσίβιο στους Γάλλους

Τις ελπίδες του στους Γάλλους για την αναβάθμιση των ελληνικών σιδηροδρόμων εναποθέτει ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, υπέγραψε χθες με τον Γάλλο υπουργό, αρμόδιο για τις μεταφορές, Κλεμάν Μπον συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων. Η συμφωνία κατατείνει στην πρόληψη σιδηροδρομικών ατυχημάτων, στη ρύθμιση ζητημάτων ευθύνης των σιδηροδρομικών φορέων, στην οργάνωση και επίβλεψη σιδηροδρομικών μεταφορών στον τομέα της ασφάλειας, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, στην οργάνωση κέντρων ελέγχου σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και στην οργάνωση επιτροπών και την καθιέρωση διαδικασιών για τη διερεύνηση σιδηροδρομικών δυστυχημάτων.

Οπως δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης, η συμφωνία θα εξειδικευτεί στη συνέχεια με ειδικότερες συμφωνίες μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ιδίως της Société nationale des chemins de fer français και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Τόνισε πως η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου απαιτεί τακτική επαναξιολόγηση και προσαρμογή με βάση τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να εφαρμόζονται καλές διεθνείς πρακτικές με τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και ανθρώπινου δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών με την πείρα του και ο γαλλικός σιδηρόδρομος με το υψηλό διεθνές κύρος του και την εξειδίκευσή του είναι πολύτιμοι αρωγοί για τη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα