Πώς είδε ο ξένος Τύπος τον θρίαμβο της Ν.Δ. και τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ

Για σπάνια διαφορά κάνει λόγο ο «Guardian», για πολιτικό σεισμό έγραψαν οι «New York Times»

Μεγάλο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε η σαρωτική νίκη που πέτυχε την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των βουλευτικών εκλογών – πιστώνοντας την επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας πάνω από το 40% των ψήφων, σε ένα αποτέλεσμα που ο ίδιος χαρακτήρισε “πολιτικό σεισμό”» μετέδιδε το CNN (φωτό), κάνοντας λόγο για συντριπτική νίκη. Για σπάνια διαφορά με το δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και για άνετη επικράτηση της Ν.Δ. έκανε λόγο και ο «Guardian», γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το κεντροδεξιό κόμμα του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη κατέκτησε το 40% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, απομακρύνοντας με άνεση την πρόκληση του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναδείχθηκε πρώτη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία» έγραψε το France24, την ώρα που το «Politico» χαρακτήριζε τεράστια τη νίκη Μητσοτάκη. Για θρίαμβο του Μητσοτάκη επί του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και η ιταλική «Corriere della Sera», σημειώνοντας συγχρόνως πως «οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την αντιπολίτευση να υπολείπεται σταθερά κατά 6%.

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμη χειρότερα με το τελικό αποτέλεσμα». «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αψηφά τις δημοσκοπήσεις και κερδίζει την αντιπολίτευση» έγραψε ο «Εconomist», ενώ η γερμανική «DW» μετέδιδε πως «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε συντριπτική νίκη επί του κύριου αντιπάλου του, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα». «Ο Ελληνας πρωθυπουργός σφυροκόπησε την αντιπολίτευση στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο να πάρει άλλη μια τετραετή θητεία» έγραφε το Bloomberg, ενώ οι «Financial Times» έγραφαν πως «ο Μητσοτάκης, κατατρόπωσε τους αντιπάλους του στις βουλευτικές εκλογές».

Τέλος, οι «Νew York Times» έγραψαν για πολιτικό σεισμό Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι το κυβερνών κόμμα δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα