14.100 € για γόβες και σκαρπίνια της ΕΛ.ΑΣ.

Στην πρώτη τετραετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη οι απευθείας αναθέσεις έσπασαν όλα τα ρεκόρ.

Στη δεύτερη αλλάζουν επίπεδο και προκαλούν πλέον δέος. Μία από τις πρώτες απευθείας αναθέσεις της νέας κυβέρνησης αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αγορά δεκάδων γοβών και σκαρπινιών!

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύτηκε προχθές Σάββατο στη Δι@ύγεια για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η έγκριση απευθείας ανάθεσης για «προμήθεια υποδημάτων προς κάλυψη αναγκών» της υπηρεσίας διαβατηρίων κι εγγράφων ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, για γόβες, σκαρπίνια κι άρβυλα…

Η απόφαση αναφέρει ότι «αποφασίζουμε την κατακύρωση και απευθείας ανάθεση προμήθειας στην εταιρεία Αριστ. Κακαριάρης Μον. ΕΠΕ (οδός Αγ. Γλυκερίας 5, Γαλάτσι) για τα κάτωθι υποδήματα:

1 Αρβυλα, ζεύγη 94

2 Σπαρπίνια, ζεύγη 62

3 Γόβες, ζεύγη 32».

Το ποσό της ανάθεσης είναι 14.100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι το καθένα από τα 188 ζευγάρια κοστίζει 75 ευρώ!

Η αρχική πρόσκληση υποβολής προσφοράς από τη διεύθυνση διαβατηρίων και εγγράφων ασφαλείας αποστάλθηκε σε τέσσερις εταιρίες, με τη μία εξ αυτών να κάνει την καλύτερη προσφορά.

Οι προδιαγραφές που τέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία ήταν εξαντλητικά αναλυτικές. Για τα άρβυλα δόθηκε εύλογα βάρος στην αδιαβροχία και την αντιολισθητική σόλα, ενώ για τα σκαρπίνια να είναι κατασκευασμένα «από επανώδερμα μόσχου». Οσο για τις γόβες θα πρέπει να έχουν «φόδρα εσωτερικής επένδυσης από δέρμα αιγός αρίστης ποιότητας».

Είναι μία από τις πρώτες αναθέσεις που γίνονται μετά την αποπομπή Νότη Μηταράκη και την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Γιάννη Οικονόμου. Πέρα από τον εντυπωσιασμό για την εξειδίκευση περί παπουτσιών ακόμα και στα δέρματα ή τις φόδρες, που πρέπει να είναι απαραιτήτως από κατσίκα ή μοσχάρι, προκαλούνται και μερικές απορίες.

Πρώτον, για ποιον λόγο θα πρέπει να γίνονται αγορές τέτοιων αναλωσίμων, με προβλέψιμη φθορά για αντικατάσταση, με την επείγουσα διαδικασία των απευθείας αναθέσεων;

Δεύτερον, σπαρπίνια και γόβες με 75 ευρώ το ζευγάρι σε μαζική παραγγελία χονδρικής από το κράτος θεωρείται για υπουργείο και Αστυνομία φτηνή τιμή;

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα