Βουλή: «Ανάβει» η κόντρα για τις καταστροφικές πυρκαγιές!

Πολιτική αντιπαράθεση σήμερα, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις φωτιές. Απαντήσεις καλείται να δώσει ο Μητσοτάκης, θα ανεβάσουν τους τόνους της κριτικής οι άλλοι αρχηγοί

Με τη φωτιά στον Εβρο να συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα για 13η συνεχόμενη μέρα, «ανάβει» σήμερα και η πολιτική αντιπαράθεση, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τις φωτιές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές έπειτα από ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι και αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της επόμενης μέρας στην πολιτική προστασία, δεδομένου ότι προηγήθηκε και σχετική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Τρίτη.

Οσο για τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναμένεται πως θα ανεβάσουν τα αντιπολιτευτικά ντεσιμπέλ, ύστερα από αρκετές εβδομάδες σχετικά ήπιων τόνων. Εξάλλου, αυτή είναι η πρώτη μάχη της νέας κοινοβουλευτικής σεζόν, και μπορεί αντικείμενο της συζήτησης να είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξει η βεντάλια.

Αλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια πρώτη αποτίμηση της κυβέρνησής του δύο μήνες μετά τις εκλογές. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα είναι η τελευταία ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στις φωτιές, μια και τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι το «χαρτοφυλάκιό» του.

Πύρινα βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να εκτοξεύσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει και θα κάνει παραγωγική αλλά και σκληρή αντιπολίτευση. Και χθες άλλωστε, κατά τη συνάντησή του με αρμόδιους φορείς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε πως η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει το Δάσος της Δαδιάς.

Επίθεση στα τρία μεγάλα κόμματα, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να εξαπολύσει από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς θα καταλογίσει διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για τις φωτιές.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν και οι παρεμβάσεις των αρχηγών των μικρότερων πολιτικών κομμάτων. Στην περίπτωση των «Σπαρτιατών», το κόμμα βρίσκεται σαφώς στη δίνη μιας μεγάλης εσωκομματικής κρίσης, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στο εάν ο Βασίλης Στίγκας θα επιλέξει ή όχι να ανοίξει τα χαρτιά του από το βήμα της Ολομέλειας.

Οξεία επίθεση

Την ίδια ώρα, οξεία κριτική στην κυβέρνηση, κυρίως αφορμώμενος από τα εθνικά ζητήματα και με αιχμή τον Εβρο, θα ασκήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ στο θέμα των νέων ταυτοτήτων θα επιμείνει από την πλευρά του ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος συνεχίζει να καταγγέλλει απόπειρα φακελώματος.

Οσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα σταθεί στην πύρινη λαίλαπα, δεδομένου ότι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κατέθεσε διάβημα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις φωτιές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα