Ο Μητσοτάκης φοβήθηκε τον Κικίλια!

Αφού ο Βασίλης Κικίλιας (κεντρική φωτό) αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε χθες να υποχωρήσει και να συναντήσει τον απείθαρχο υπουργό του, λίγες ώρες προτού βρεθεί στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, με στόχο να βάλει τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει.

Στην πραγματικότητα η δημόσια εμφάνιση Κικίλια ανάγκασε το Μαξίμου να κάνει πολλά βήματα πίσω, και εν τέλει να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό, που περιελάμβανε την αντικατάστασή του από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η ανταρσία του Κικίλια, με τη δημόσια συνέντευξή του, στην οποία δήλωσε με τρόπο κατηγορηματικό πως δεν παραιτείται, πετώντας το μπαλάκι στον πρωθυπουργό, έπιασε εξαπίνης τους επιτελάρχες του επιτελικού κράτους, που δεν περίμεναν μια τέτοια αντίδραση.

Κάπως έτσι το σενάριο της ανόδου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη χωρίς «βαρίδια» και με νέο υπουργικό ναυάγησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη για τον ίδιο κατάσταση. Αλλωστε, μετά το περσινό καλοκαίρι, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, όλες οι απομακρύνσεις βουλευτών ή υπουργών που έγιναν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αναίμακτες και συναινετικές, ενώ οι αποχωρήσαντες πότε δεν αντιδρούσαν στα σχέδια του πρωθυπουργού.

Ο Βασίλης Κικίλιας, λοιπόν, ήταν ο πρώτος που έσπασε αυτόν τον κανόνα, αλλά και τα έβαλε δημόσια με μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, τον Χρήστο Στυλιανίδη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας «κάρφωσε» τον Χρήστο Στυλιανίδη για τη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος «Αιγίς», λέγοντας επί της ουσίας πως παρέλαβε καμένη γη από τον άνθρωπο που λίγες ώρες νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει για τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας.

Η ρελάνς του Βασίλη Κικίλια έχει εκνευρίσει πολλούς στο Μαξίμου, καθώς εδώ και μια εβδομάδα προετοιμαζόταν ο δρόμος για την αποχώρηση του υπουργού. Οι διαρροές έδιναν και έπαιρναν, ενώ θέση είχε πάρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είχε βγάλει στον υπουργό κόκκινη κάρτα. Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε νέα του συνέντευξη, έστειλε μήνυμα πως «κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο» και πως «όλοι αξιολογούνται καθημερινά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα