Ωμές αλήθειες από Παυλόπουλο

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιστορική αναψηλάφηση του Παλαιστινιακού και χωρίς να μασά τα λόγια του, είπε ευθέως πως Τουρκία και Ιράν δεν θέλουν λύση του Μεσανατολικού

Απλά μαθήματα διεθνούς πολιτικής παρέδωσε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη νέα αιματηρή κρίση στη Μέση Ανατολή. «Τουρκία και Ιράν δεν θέλουν την επίλυση της κρίσης» αποφάνθηκε κατηγορηματικά ο πιο δημοφιλής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού προηγουμένως προέβη σε εναργή ιστορική αναψηλάφηση του Παλαιστινιακού, με αφετηρία το 1947 και την άρνηση των Αράβων να δεχτούν την ύπαρξη δύο κρατών.

Ερχόμενος στο σήμερα και στο ερώτημα ποιοι τορπιλίζουν τη λύση, διαπίστωσε απερίφραστα: «Μιλώ ευθέως για την Τουρκία και το Ιράν, που δεν θέλουν την επίλυση του Μεσανατολικού για τον εξής λόγο: Οταν έφτασε το Ισραήλ μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία να έχουν τη γνωστή σύγκλιση, Τουρκία, Ιράν και Χαμάς σχεδίασαν να την “τορπιλίσουν”. Η Τουρκία σκέφτεται ως εξής: “Και ο ρόλος ο δικός μου, που θέλω να το παίξω ‘πατερούλης’ όλου του αραβικού κόσμου;” Το επαναλαμβάνω: Τουρκία, Ιράν και Χαμάς δεν επιθυμούν λύση του Μεσανατολικού».

Ο κ. Παυλόπουλος αναγνώρισε απολύτως το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα, κατά το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Αρκεί να μη θελήσει, όπως πρόσθεσε, «να το μετατρέψει σε ένα δικαίωμα επίθεσης ή να το χρησιμοποιήσει κατά τρόπο που παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Διότι τότε θα χάσει αυτήν τη συμπαράσταση που σήμερα έχει. Ολοι σχεδόν είναι σήμερα μαζί του, γιατί έχει δίκιο». Επιπροσθέτως, «η επίθεση της Χαμάς θα μπορούσε να είναι προάγγελος και άλλων επιθέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο» προειδοποίησε.

Στην ερώτηση «Με ποιον τρόπο μπορούν να παρέμβουν στην περιοχή οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;», ο κ. Παυλόπουλος απάντησε: «Εάν η Δύση δεν απομονώσει και δεν επιβάλει τις αναγκαίες κυρώσεις στα κράτη που βρίσκονται πίσω από τη Χαμάς -και μιλάω ευθέως για την Τουρκία, που εξοπλίζει τη Χαμάς και το Ιράν-, από εκεί και πέρα θα διαχυθεί η κρίση. Εάν ξεκαθαρίσουν στην Τουρκία και στο Ιράν ότι δεν θα ανεχτούν τον ρόλο τους και βοηθήσουν κυρίως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία να ακολουθήσουν την πορεία σύγκλισης με το Ισραήλ, τότε η λύση θα επιτευχθεί. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος εξουδετέρωσης της Χαμάς, αλλά αυτός πρέπει να “περνάει” πρωτίστως από την απομόνωση της Τουρκίας και του Ιράν».

Με βαρυσήμαντο τρόπο υπογράμμισε και τις ευθύνες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας: «Είναι απορίας άξιο: Στην Ουκρανία έχουμε μία βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας και η Τουρκία παίζει τον “επιτήδειο τρίτο”. Και το ανέχεται το ΝΑΤΟ και ο κ. Στόλτενμπεργκ. Δεν έχω καταλάβει τι πραγματικά επιδιώκει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Το μεγάλο ερώτημα είναι “Πώς ανεχόμαστε την Τουρκία;”. Βάζω και εμάς, γιατί είμαστε χώρα της Δύσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα