Το Μαξίμου… άδειασε τον Στουρνάρα

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επεφύλαξε χθες η κυβέρνηση στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που είχε ζητήσει μία ημέρα νωρίτερα την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να κρύψει την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου (δηλαδή του ίδιου του πρωθυπουργού) για την παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη στα θέματα της φορολογικής πολιτικής, ξεκαθάρισε χθες ότι καμία φοροαπαλλαγή δεν θα καταργηθεί, ούτε θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, και ουσιαστικά τον κάλεσε να περιοριστεί στον ρόλο και στις αρμοδιότητές του, και να μη μιλά για θέματα που ανήκουν στην κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης φοροαπαλλαγών ή κανένα θέμα αύξησης του οποιουδήποτε φορολογικού συντελεστή, και το έχουμε αποδείξει» είπε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι και υπογράμμισε: «Ο κ. Στουρνάρας έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι στην κυβέρνηση. Εκφράζει την άποψή του. Εχει εκφραστεί πολλές φορές για την ελληνική οικονομία». Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ».

Και πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει «ότι μια κοινωνική πολιτική δίκαιη, σε πολύ πολύ δύσκολη περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, δεν χρεώνει τις επόμενες γενιές και αυξάνονται οι μισθοί του Δημοσίου και αυξάνεται το αφορολόγητο και προσαρμόζονται και είναι πιο δίκαιοι». Βέβαια, παρά το «άδειασμα», που κατά πάσα πιθανότητα έγινε γιατί ο κ. Στουρνάρας έθιξε αυτό που η κυβέρνηση από το 2019 θεωρεί το «καλό χαρτί» της πολιτικής της, δηλαδή τη μείωση των φόρων, η Ιστορία έχει δείξει πως ό,τι λέει και προτείνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τις πιο πολλές φορές η κυβέρνηση το εφαρμόζει αργότερα, σε ανύποπτο χρόνο, οπότε καλό θα είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι…

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο που διοργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους, επισημαίνοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα