Δελιβάνη: Το θλιβερό γεγονός δείχνει την έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα μας

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης πήρε η εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στην παλαιού αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου θα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη «Για την Ελλάδα που ματώνει» και επρόκειτο να μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Δικογραφία για παράνομη βία σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος δύο νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι κατά δήλωσή τους φοιτητές ισχυρίστηκαν ότι εισέβαλαν στην αίθουσα γιατί δεν τους άρεσαν οι ομιλητές, δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός και ο ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV Στέργιος Καλόγηρος. Αποφάσισαν με αυτόν τον φασιστικό τρόπο να διακόψουν την εκδήλωση και να μην αφήσουν να ακουστούν οι ομιλητές και η συγγραφέας, η οποία υπήρξε πρύτανης του πανεπιστημίου.

Η κυρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη σε δηλώσεις της στη «δημοκρατία» διερωτάται για το επίπεδο της δημοκρατίας στην Ελλάδα: «Υπήρξε ένα θλιβερό γεγονός το οποίο δείχνει την έλλειψη δημοκρατίας στη χώρα μας. Εισέβαλαν στην αίθουσα άτομα που μας είπαν ότι είναι φοιτητές. Δεν το ξέρω αν είναι φοιτητές. Ο υπεύθυνος των εισβολέων ήρθε και μου είπε ότι δεν ήθελαν να αφήσουν τον κ. Νατσιό να μιλήσει, καθώς και τον κ. Καλόγηρο. Αποφάσισαν έτσι να μην ακούσει η κοινωνία, οι πανεπιστημιακοί που βρίσκονταν στην αίθουσα, τις ομιλίες για το βιβλίο» είπε η κυρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και τόνισε το γεγονός ότι αυτή η φασιστική συμπεριφορά έγινε σε αίθουσα του ΑΠΘ, σε χώρο, δηλαδή, που είναι κατεξοχήν χώρος ελεύθερης έκφρασης.

Η πρώην πρύτανης του ΑΠΘ είπε στη «δημοκρατία» ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γνώριζε για την εισβολή των αντιεξουσιαστών και είχε ειδοποιήσει τον Δημήτρη Νατσιό ώστε να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση: «Διερωτώμαι, γιατί εφόσον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γνώριζε, δεν ήρθε η ΕΛ.ΑΣ. να προστατέψει και όλους εμάς τους υπόλοιπους; Επίσης, να θέσω και άλλα δύο ερωτήματα, ποιοι είναι πίσω από τους εισβολείς και γιατί έγινε αυτή η εισβολή;»

Το βιβλίο της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη «Για την Ελλάδα που ματώνει» είναι μια σειρά άρθρων που δημοσιεύτηκαν την περίοδο 2017-2023 και αναλύει το δράμα του νεοελληνικού κράτους, στο οποίο επί περισσότερα από 200 χρόνια δεν επιτράπηκε να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία.

Στο βιβλίο υπάρχουν ακόμα άρθρα για τις δυσμενείς συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, για την αποπαγκοσμιοποίηση, για την Κίνα, στην οποία ανήκει το μέλλον, αφού σε πολύ λίγα χρόνια θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως παγκόσμια δύναμη, εκτός αν μεσολαβήσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, για τις ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών και πολλά άλλα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα