Νέα καρφιά για το μαύρο χρήμα

Ο Κασσελάκης επιμένει να προκαλεί τον Τσίπρα, δείχνοντας διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα τη ρήξη με τον προκάτοχό του στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν επιθυμεί να δει ούτε ζωγραφιστό

Επιμένει να ρίχνει βαριά ηθική σκιά στον Αλέξη Τσίπρα για το μαύρο χρήμα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, δείχνοντας διατεθειμένος να τραβήξει στα άκρα τη ρήξη με τον προκάτοχό του, με τον οποίο θεωρεί πλέον ότι είναι αδύνατον να υπογράψουν σύμφωνο κομματικής συμβίωσης.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οταν ρωτήθηκε χθες (Alpha) για το αν επιμένει στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδέκτης μαύρου χρήματος, απάντησε ανοίγοντας νέες ενοχλητικές πληγές: «Απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

Είναι φανερό, λένε στα πέριξ της Κουμουνδούρου, ότι ο Κασσελάκης θέλει να βγάλει τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν επιθυμεί ούτε ζωγραφιστό να τον δει, στο ξέφωτο για να οδηγήσει τα πράγματα σε μια τελική αναμέτρηση. Θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος τον υπονομεύει ανοιχτά και ότι τον εξωθεί στο περιθώριο, έχοντας αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Γι’ αυτό άλλωστε παραδέχθηκε, επισημοποιώντας το βαθύ και αγεφύρωτο ρήγμα, «η σχέση μου μαζί του είναι αμιγώς πολιτική αυτή τη στιγμή».

Η οικονομική διαχείριση Τσίπρα συνιστά χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της προηγούμενης ηγεσίας. Ο Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι δεν τον έχουν προσεγγίσει για να του δώσουν μαύρο χρήμα, αλλά πρόσθεσε εν μέσω υπαινιγμών και ασαφών διατυπώσεων: «Είπα κάτι κι έπεσε πανικός στο σύστημα. Λες και δεν ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε […] Αυτές οι σχέσεις υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Υπάρχει η ιδέα “βρες άλλους πόρους”. Αναφέρομαι σε επιλογή που πολλοί πρόθυμα μου πρότειναν».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ένα δυσανάλογα μεγάλο διαφημιστικό πακέτο για το μέγεθος του κομματικού εντύπου που χορηγήθηκε προεκλογικά από επιχειρηματία στην «Αυγή», στην οποία ο ίδιος έβαλε λουκέτο από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.

Προσωπική ανασφάλεια

Φρόντισε δε να ρίξει ακόμα ένα καρφί στον Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε «χυδαιότητες» τις διαρροές κύκλων του Κασσελάκη ότι αρνήθηκε να συμβάλει στον έρανο για την εφημερίδα, αν και γνώριζαν ότι βρισκόταν στο εξωτερικό. «Κι εγώ στο εξωτερικό ήμουν, αλλά έδωσα 20.000 ευρώ, το ανώτατο προβλεπόμενο όριο. Μου πήρε δύο λεπτά με το e-banking» σχολίασε προκλητικά. Αναφερθείς στη μακροσκελή ανάρτησή του από την Αμερική, με την οποία στην πρώτη εκδοχή της καλούσε τον Τσίπρα «σταμάτα να με υπονομεύεις» και στην αμέσως επόμενη «σταμάτα τα παιχνίδια και πάμε», που ήταν εξίσου επιθετική, είπε ότι άλλαξε το κείμενο γιατί η δεύτερη διατύπωση ήταν πιο ακριβής.

Πηγή της προσωπικής του ανασφάλειας και της μεγαλύτερης ενόχλησής του, όπως φάνηκε αμέσως μετά, είναι οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που υποσχέθηκε να παρακολουθεί στενά μέσω του ιδρύματός του ο Α. Τσίπρας. «Η ιδέα ότι θα ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα» ξεκαθάρισε, λέγοντας στην πλευρά Τσίπρα: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα δύναμη σε αυτό και ο ηγέτης της ο ηγέτης του όποιου σχήματος. Αν δεν μπορεί να το πει κάποιος αυτό, βρίσκεται σε λάθος κόμμα». Αλαζονεία και εγωπάθεια του προσάπτουν στα πρώτα σχόλια κομματικά στελέχη, τα οποία καταγγέλλουν ότι μετέθεσε, αντί της επόμενης Κυριακής, το Σάββατο τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να αποσπάσει τις αποφάσεις που επιδιώκει.


Για τον Αλέξη αυτή τη στιγμή προέχει μόνο το… rebranding

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πόλεμο, με τα δύο στρατόπεδα να έχουν πάρει θέσεις και τους δύο «αρχηγούς» Κασσελάκη και Τσίπρα να κάνουν κινήσεις στο πεδίο της μάχης.
Μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο Κασσελάκης στη συνέντευξη στον Alpha, που επιμένει σε όσα είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο από τις ΗΠΑ, απομένει να μάθουμε την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια, αυτή θα πρέπει να περιμένει, γιατί ο Τσίπρας έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή, δύο ακριβώς μέρες πριν από τις πολύ κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία, αλλά και μία μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ομιλητής στη Μασσαλία μαζί με τον Ζακ Αταλί, που υπήρξε ο κορυφαίος σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν. Το θέμα της εκδήλωσης είναι οι σχέσεις οικονομίας και πολιτικής. Μετά την Τουρκία, η Γαλλία τώρα στην προσπάθεια που κάνει ο Τσίπρας για το… rebranding στην καριέρα του.


Σπίρτζης: «Δεν πρόκειται να αποχωρήσω»

Αποφασισμένοι να εντείνουν την πίεση προς την ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες της για την εκλογική αποτυχία, εμφανίζονται οι επικριτές του Σ. Κασσελάκη. «Δεν είμαι στην πολιτική για να κάνω καριέρα, είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός, άρα δεν θα βάλω νερό στο κρασί μου για όσα πιστεύω. Απειλές από τρολ περί διαγραφών δεν τις γράφω ούτε στα παλιά μου τα παπούτσια» διεμήνυσε χθες ο Χρήστος Σπίρτζης.

Οπως υποστήριξε, «τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι συμβαίνει προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Εξήγησε δε ότι, παρά την κριτική που ασκεί, δεν προτίθεται να αποχωρήσει. «Εγώ δεν παραιτούμαι, επειδή αυτό είναι το κόμμα μου. Αυτή την ιδιοκτησιακή λογική την είχαν αυτοί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά και είδαμε τι έγινε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Φτάνει ο κατήφορος, πρέπει επιτέλους οι διαφορετικές απόψεις από τον κ. Κασσελάκη να ξεκαθαριστούν, να σταματήσει να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς για να αποφύγει την απολογία του για το αποτέλεσμα που έφερε και για το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη»

Ο πρώην γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης σχολίασε ότι «δεν είναι σωστό να διοικείς ένα κόμμα σαν μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητήσουμε», ενώ ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε: «Αν πάει στη βάση, δεν θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους. Συκοφαντική η επίθεση στον Τσίπρα».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα