Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Ανταρκτική

Για πρώτη φορά ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, επισκέφθηκε το σταθμό Μπέλινγκχάουζεν στη Ανταρκτική.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πατριάρχης ευλόγησε με αγιασμό τον σταθμό, ενώ προσευχήθηκε υπέρ υγείας των εργαζομένων στο Ναό της Αγίας Τριάδος.

«Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, το οποίο καθιστά την Ανταρκτική ένα τόπο πράγματι σημαντικό και σπουδαίο δι΄όλη την ανθρωπότητα, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κύριλλος και συνέχισε, είναι η μοναδική ήπειρος χωρίς όπλα, χωρίς καμία στρατιωτική δραστηριότητα, χωρίς επιστημονικές έρευνες, οι οποίες να αποβλέπουν στην παραγωγή νέων μέσων καταστροφής των ανθρώπων. Ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής όλοι οι πολικοί εξερευνητές σχηματίζουν μια οικογένεια, όπου ο ένας απλώνει το χέρι του στον άλλο και ανιδιοτελώς μοιράζει τους πόρους του με άλλους. Είναι μια εικόνα ιδανικής ανθρωπότητας και αυτό επιβεβαιώνει ότι μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αυτό τον τρόπο: χωρίς όπλα και χωρίς να υπάρχει έχθρα μεταξύ τους, αλλά συνεργαζόμενοι και αισθανόμενοι μέλη της ίδιας οικογένειας».

“Η Ανταρκτική είναι ένας τόπος ο οποίος έχει πράγματι μια πνευματική και ανθρωπιστική σημασία διά τον κόσμο ολόκκληρο και σας ευχαριστώ διά το παράδειγμα, το οποίο αποτελείτε διά τον όσμο. Είμαι όντως ευτυχισμένος ότι μπόρεσα να καταστώ κοινωνός της κοινής σας ζωής. Ο Θεός ενδυναμώνει τους πάντες και τον καθένα χωριστά διά να κρατήσετε αυτή την ανταρκτική αδελφότητα και να εργάζεσθε διά το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας” τόνισε εν κατακλείδι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης με ειδικό φουσκωτό σκάφος πήγε σε σημείο όπου ζουν πιγκουίνοι.

πηγή: romfea.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα