Στα χέρια της Αστυνομίας δύο μέλη της συμμορίας των σαδιστών Γεωργιανών. Ψάχνουν τον αρχηγό
Τέλος στη δράση της συμμορίας, που βασανίζει τα θύματά της καίγοντάς τα με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο, επιχειρεί να βάλει η Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη δύο μελών της. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών πέρασαν χειροπέδες σε έναν 38χρονο Γεωργιανό, τον οποίον εντόπισαν σε διαμέρισμα, στην Ηλιούπολη, ενώ ο 37χρονος συνεργός του συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.
Αναζητείται
Επιπλέον, ένας 27χρονος ομοεθνής τους έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργούς του. Ανάμεσα στους καταζητούμενους είναι και ο φερόμενος «αρχηγός» της συμμορίας, που βασάνιζε τα θύματά της για να τα ληστέψει.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι κακοποιοί παγίδευαν με συσκευές GPS τα αυτοκίνητα που εντόπιζαν σταθμευμένα στο κέντρο της Αθήνας και από το σήμα της συσκευής έφταναν στο σπίτι του υποψήφιου θύματος! Με αυτόν τον τρόπο, είχαν εισβάλει, στις 4 Δεκεμβρίου του 2014, σε μονοκατοικία στην Πεύκη, όπου είχαν δέσει χειροπόδαρα την ιδιοκτήτρια Αναστασία Σαγκιώνη, τη 10χρονη κόρη της και μια φίλη της ιδιοκτήτριας ινστιτούτου ομορφιάς και τις απείλησαν με το σίδερο για να τις αναγκάσουν να αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα και κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η συμμορία έχει διαπράξει και άλλες έξι ληστείες σε βόρεια και νότια προάστια. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές στη Φιλοθέη, όπου είχαν κάψει με το σίδερο στο πρόσωπο και το στήθος την ηλικιωμένη σύζυγο γνωστού δερματολόγου, αλλά και στη Βάρη, όπου είχαν προκαλέσει εγκαύματα στο πρόσωπο επιχειρηματία καυσίμων για να τον υποχρεώσουν να τους δείξει πού είχε εγκατεστημένο το κρυφό χρηματοκιβώτιο στη βίλα του.
Εξιχνιάστηκε, επίσης, και μία περίπτωση διάρρηξης – κλοπής πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου, στο Χαλάνδρι. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροήν και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην κατοχή και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, φωτογραφικές μηχανές, usb, πινακίδες οχημάτων, ενώ κατασχέθηκαν και τρία αυτοκίνητα.


