Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών της Ευρω΄ζωνης ακολούθησε τη «γραμμή Μέρκελ».
«Το Eurogroup είναι μια διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης. Η κυρία Μέρκελ είπε σήμερα ότι πρέπει να περιμένουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού την Κυριακή. Σήμερα το Eurogroup, ακολούθησε αυτή την γραμμή. Δεν ήταν όλων αυτή η γραμμή. Η Γαλλία εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί παρά το δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικα΄ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του του ζήτησαν διευκρινήσεις για το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι τους μετέφερε πως το «όχι» της κυβέρνησης «είναι υπέρ του ευρώ», ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι είναι πολύ καλές.
«Η συνεργασία μου με τον κ. Σόιμπλε είναι ιδιαίτερα καλή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των όσων συμβαίνουν στα Eurogroup και όσων μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.
Ακόμη, τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξει μία συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υπογράφει μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα.



