Ο πλειστηριασμός της ντροπής!

Στο σφυρί πολύτεκνου ανέργου για οφειλές στα κοινόχρηστα ύψους 3.800 €. Επεισόδια χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν, χθες το μεσημέρι, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν δύο συμβολαιογράφους για να τους γλιτώσουν από μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που βρίσκονταν στον χώρο για να ματαιώσουν τη διαδικασία. Ολα άρχισαν όταν μέλη κινημάτων κατά των πλειστηριασμών επιτέθηκαν φραστικά σε δύο συμβολαιογράφους, οι οποίοι επρόκειτο να βγάλουν σε πλειστηριασμό περιουσιακό στοιχείο ενός οφειλέτη και συγκεκριμένα μια αποθήκη.

Τότε, οι δύο συμβολαιογράφοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντέδρασαν και κάποια από τα μέλη των οργανώσεων φέρεται ότι τους πέταξαν νερά ενώ, στη συνέχεια, επιχείρησαν να κατεβάσουν από τα δικαστικά έδρανα τους ανθρώπους που επρόκειτο να διενεργήσουν τον πλειστηριασμό. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και, τελικά, άνδρες της Αστυνομίας κλήθηκαν να φυγαδεύσουν τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο παρευρισκομένων που ανήκουν σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Παρόμοια επεισόδια έλαβαν χώρα και κατά τη διενέργεια ενός ακόμα πλειστηριασμού όπου, σύμφωνα με το κίνημα Δεν Πληρώνω, επρόκειτο να βγει στο σφυρί το διαμέρισμα ενός πολύτεκνου ανέργου για οφειλές σε κοινόχρηστα. Ειδικότερα, ο πολύτεκνος χρωστάει το ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρία διαχείρισης κοινοχρήστων και το διαμέρισμα που θα έβγαινε σε πλειστηριασμό αποτελεί την πρώτη κατοικία της οικογένειας. Το εν λόγω διαμέρισμα αριθμεί 80 τετραγωνικά και σε αυτό διαμένει ο άνεργος πατέρας με τα τέσσερα παιδιά του. Τα μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω κατάφεραν και σε αυτήν την περίπτωση να ματαιώσουν τον πλειστηριασμό.

Στη συμπρωτεύουσα, μέλη οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα