Θεατρικά για βραβείο στη Ν. Ορεστιάδα

Τα 18 χρόνια κλείνει φέτος ο αγαπημένος διαγωνισμός των ερασιτεχνών, έχοντας στην κριτική επιτροπή σπουδαίους ηθοποιούς 

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Τα δεκαοκτώ χρόνια του κλείνει φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας Εβρου, το οποίο θα λάβει χώρα από την ερχόμενη Κυριακή (27 Αυγούστου) έως τη Δευτέρα (4 Σεπτεμβρίου). Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων είναι πλούσιο και θα παρουσιαστεί στο κοινό από ερασιτεχνικούς θιάσους από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του θεατρικού διαγωνισμού είναι να αναδείξει το καλό ερασιτεχνικό θέατρο, καθώς και να βελτιώνει συνεχώς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμά του, σε μια διοργάνωση στην οποία οι συμμετέχοντες καταθέτουν την ψυχή τους. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας, στο θέατρο Διόνυσος) και θα το παρουσιάσει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας. Η κριτική επιτροπή της 18ης διοργάνωσης αποτελείται από (αλφαβητικά) τους ηθοποιούς Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Αννα Κουρή, Ντίνα Κώνστα, Χρήστο Σιμαρδάνη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πάνο Σκουρολιάκο και τον χορογράφο Γιάννη Μαργαρώνη. Φέτος τα τιμώμενα πρόσωπα είναι οι ηθοποιοί Αντιγόνη Γλυκοφρύδη και Γιάννης Στάνκογλου.
Οι ερασιτεχνικοί θίασοι που θα λάβουν μέρος προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπως από Νέα Ορεστιάδα, Νέα Πέραμο Καβάλας, Μακρακώμη Σπερχειάδας, Δήμο Συκεών, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Διδυμότειχο και Χίο.

Οι παραστάσεις

• Την Κυριακή 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και θα παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού η «Μήδεια» του Μποστ, από τη Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Γιάννη Στάνκογλου.
• Το διαγωνιστικό μέρος αρχίζει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου με το «Θαύμα της Αννυ Σάλιβαν» του Γουίλιαμ Γκίμπσον από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
• Συνεχίζει την Τρίτη 29 Αυγούστου το Θεατρικό Εργαστήρι «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το έργο «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή.
• Το έργο «Ο Εβρος απέναντι» των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου από τη Θεατρική Ομάδα Βόλου «Θρυαλλίδα» ενώ την Πέμπτη 31 Αυγούστου η ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τα «Τέσσερα πόδια του τραπεζιού»» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
• Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τη θεατρική Ομάδα Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και το έργο «4 Εβδομάδες και κάτι» της Ρίτσας Γεωργιάδου.
• Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το διαγωνιστικό μέρος ολοκληρώνεται με το έργο «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου.
• Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί εκτός συναγωνισμού η παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από τον Θεατρικό Σύλλογο Διδυμότειχου ΘΕΑ.ΣΥ., θα τιμηθεί η ηθοποιός Αντιγόνη Γλυκοφρύδη και θα απονεμηθούν τα βραβεία.
• Το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με τις παραστάσεις των παιδικών θεατρικών εργαστηρίων και των εφηβικών ομάδων του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα