Η εικόνα που πλήγωσε, η Ρεάλ και η μεγάλη κίνηση Ηλιόπουλου

Μόνο αν βλέπεις την αλήθεια κατάματα και δεν κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί μπορείς να γίνεις καλύτερος

Μόνο αν βλέπεις την αλήθεια κατάματα και δεν κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί μπορείς να γίνεις καλύτερος! Η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έχασε απλώς με 2-0. Εχασε με κατεβασμένα χέρια. Και αυτό είναι που πονάει περισσότερο τον κόσμο της.

  • Σχολιάζει o Γιώργος Σηφάκης

Η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με πάθος, αποφασιστικότητα, ένταση και πίστη στη νίκη. Η ΑΕΚ, αντίθετα, έμοιαζε να μην έχει αντιληφθεί τη σημασία της αναμέτρησης.  Δέχτηκε γκολ από τα αποδυτήρια, δεν έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση και ουσιαστικά παρακολούθησε τον αντίπαλό της να επιβάλλει τον ρυθμό και την κυριαρχία του.

Δεν είναι ντροπή να χάνεις ένα ντέρμπι. Είναι όμως υποχρέωσή σου να παλεύεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και η «Ενωση» δεν έδειξε την εικόνα μιας ομάδας που διεκδικεί με πάθος τη νίκη. Ακόμα και όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να βάλει πραγματική πίεση στον αντίπαλο. Αυτό πρέπει να προβληματίσει πολύ τον Μάρκο Νίκολιτς και τους ποδοσφαιριστές του.

Οπως πρέπει να προβληματίσει η έλλειψη φρεσκάδας και η ανυπαρξία ποιοτικών παικτών από τον πάγκο που θα μπορούν να γυρίσουν ένα παιχνίδι όταν στραβώσει. Η «Ενωση» έχει 14-15 ποιοτικούς παίκτες, αλλά σε έναν μαραθώνιο αυτό δεν αρκεί.

Αύριο έρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση. Ενα παιχνίδι ιστορικής σημασίας απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ασφαλώς, η Ρεάλ δεν είναι Παναθηναϊκός. Είναι μια ομάδα με τεράστια ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα. Αν η ομάδα του Νίκολιτς παρουσιάσει την ίδια εικόνα, θα περάσει ένα εξαιρετικά δύσκολο βράδυ. Χρειάζεται άμεσα ανασύνταξη, καθαρό μυαλό, σωστή τακτική, αλλά πάνω απ’ όλα πάθος και πίστη στις δυνατότητές της.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι αφύπνισης και όχι ως αρχή εσωστρέφειας. Η ΑΕΚ οφείλει να σηκώσει το κεφάλι, να κοιτάξει τη Ρεάλ στα μάτια και να αποδείξει ότι έχει την προσωπικότητα να αντιδράσει στα δύσκολα.

Πάμε και στη στάση του Μάριου Ηλιόπουλου. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη, αγκάλιασε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, στάθηκε δίπλα τους σε μια δύσκολη στιγμή και, το σημαντικότερο, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Τζέικομπ Νίστρουπ, για τη νίκη της ομάδας του.

Αυτή είναι μια κίνηση που δείχνει αθλητικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και πραγματικό ήθος. Σε μια στιγμή που τα συναισθήματα είναι έντονα, που η απογοήτευση και ο εκνευρισμός περισσεύουν, ο Ηλιόπουλος επέλεξε να δείξει τον δρόμο του σεβασμού προς τον αντίπαλο και της ψυχραιμίας προς τη δική του ομάδα, και του αξίζουν πολλά μπράβο…