Νοθεία; Μπα, δεν το πιστεύω..

Τελευταία έχει αρχίσει μία κουβέντα, και μάλιστα έντονη, για ενδεχομένη νοθεία στις επικείμενες Εθνικές εκλογές.Η κουβέντα αυτή και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία μάλλον την ευνοεί, αλλά αι ένα άρθρο που διάβασα έδωσε αφορμή για τις γραμμές που θα διαβάσετε.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχουν αμφισβητηθεί σφόδρα αποτελέσματα εκλογών και  δημοψηφισμάτων. Ιδίως τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, τα οποία, κατά περίεργη σύμπτωση, όποιος τα διοργανώνει, αυτός και τα κερδίζει! Από τα παλιά τα χρόνια, οι εφημερίδες ήταν γεμάτες από χαριτωμένες ιστοριούλες, που μιλούσαν για ανατροπές ή ακόμα και κλοπές καλπών, αλλά και μαγκουρομαχίες, προκειμένου να επιτευχθεί δημοκρατικότατα το επιθυμητό αποτέλεσμα των μαγκουροφόρων.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί, όπως τραγουδούσε ο Νίκος Γούναρης. Όμως, μερικές αξίες όπως η νοθεία των εκλογών παρέμειναν σταθερές. Άλλαξαν απλώς οι μέθοδοι. Μαγκούρα τότε, ηλεκτρονικός υπολογιστής σήμερα. Θυμάμαι στις τελευταίες εκλογές ένα ανεπιθύμητο  αντισυστημικό κόμμα έλαβε… 2,93% !!!, ενώ γνωστός δημοσιογράφος από τις 9 η ώρα ανήγγειλε θριαμβευτικά, ότι όπως τον πληροφόρησαν αρμοδίως, δεν μπαίνει στη Βουλή.

Είναι αυτό που έλεγε ο Ορέστης Καλιγαρίδης (Νίκος Σταυρίδης) στην γυναίκα του Ρένα (Μάρω Κοντού), στα «Κίτρινα γάντια»: «Τώρα πότε προλάβατε, πότε τάπατε,  ένας Θεός ξέρει». Αλλά δεν έχει σημασία. Για έναν καλό δημοσιογράφο, όλα είναι δυνατά.

Αρκετά όμως με τους δικούς μου προβληματισμούς. Καιρός να δώσω τον λόγο στο εκλεκτό μπλοκ koukfamily.blogspot.com, από το οποίο αλίευσα το παρακάτω θαυμάσιο και διαφωτιστικό κείμενο:

«….Και φυσικά όταν μιλάμε για νοθεία δεν εννοούμε την παλιά γνωστή νοθεία που ψήφιζαν οι νεκροί και τα δέντρα… και αποτυπωνόταν στην κάλπη… Μιλάμε για ηλεκτρονική νοθεία που πολύ δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί… Η Singular η μοναδικοί εταιρεία που έχει αναλάβει μονοπωλιακά το θέμα εκλογές ξέρει την δουλειά της και την εκτελεί άψογα εδώ και δεκαετίες…. Η καταμέτρηση γίνεται άψογα… Τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα μεταφέρονται ολόσωστα από τους κατά τόπους δικαστικούς αντιπροσώπους… και εκεί τελειώνει και το θέμα… Μετά αναλαμβάνει η Singular να επεξεργαστεί τα αποτελέσματα να τα αναγάγει σε ποσοστά κλπ…

Πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η αμφισβήτηση ολοκλήρου του εκλογικού αποτελέσματος… Επιτρέπεται ΜΟΝΟ η ένσταση στο Πρωτοδικείο κατά συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος… Το Πρωτοδικείο, αν την δεχτεί, γίνεται επανακαταμέτρηση και ξαναϋπολογίζεται το αποτέλεσμα… Και φυσικά τα μεμονωμένα εκλογικά τμήματα δεν επηρεάζουν καθόλου το τελικό συνολικό αποτέλεσμα…

Η ηλεκτρονική νοθεία λοιπόν,  έχει δυο στόχους…

Πρώτο, να ενισχυθούν τα συστημικά κόμματα εξουσίας και

Δεύτερον να εξαφανιστούν (κοινώς να μην μπουν στην βουλή), τα αντισυστημικά…

Αυτό φυσικά γίνεται ακόμα ευκολότερο όταν ένα αντισυστημικό κόμμα πάρει περίπου 3%… Η θαυματουργή Singular το βγάζει με 2,95% και το αφήνει εκτός Βουλής… Το πρόβλημα γίνεται μεγάλο αν το αντισυστημικό κόμμα πάρει πάνω από 5%, οπότε πρέπει να γίνει γερή νοθεία για να το αφήσει έξω… Αν δεν το μπορέσει τουλάχιστον το περιορίζει στο μικρότερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να πάρει τις λιγότερες έδρες… Το αντίστροφο γίνεται με τα μεγάλα συστημικά κόμματα… Αν π.χ. είναι να πάρουν 33% και στο τσακ να χάσουν την αυτοδυναμία, τα σπρώχνει στο 35% και, θαυματουργικώς, κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση… Όπως είχε γίνει π.χ. το 2015 μετά το ξεπούλημα του Τσίπρα στο 62% του δημοψηφίσματος, που από αντιμνημονιακός έφερε το 3ο μνημόνιο….. και τελικώς ξαναψηφίστηκε!!!!!

Σε εκείνες τις εκλογές δεν μπορούσες, ακόμα και στον δρόμο αν έκανες γκάλοπ, να βρεις άνθρωπο που να ψήφισε Τσίπρα…. Πρέπει να το χωνέψουμε φίλοι μου… Η ηλεκτρονική νοθεία είναι αποδεδειγμένη πλέον… εδώ και δεκαετίες…

Πριν μερικά χρόνια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου στο Τμήμα Πληροφορικής (δεν θέλω να πω το όνομα και δηλώνω ότι μου το είπε ο ίδιος) αιτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να δημιουργήσει με δικά του έξοδα ανεξάρτητη ομάδα με φοιτητές του και τερματικά του, στα οποία θα συνέλεγε απευθείας από τα εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα και θα έβγαζε ένα παράλληλο ανεπίσημο αποτέλεσμα, ελέγχοντας ουσιαστικά την Singular… Σε μια υγιή δημοκρατία αυτό θα ήταν απολύτως θεμιτό και επιβαλλόμενο, εφόσον μιλάμε για μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες μονοπωλεί (με ποιες διαδικασίες;) τις εκλογικές αναμετρήσεις… Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν σε αυτήν την καρικατούρα δημοκρατίας αυτό δεν μπορούσε να γίνει δεκτό και απορρίφθηκε…

Τελευταίο σας άφησα κι ένα ευτράπελο… Στις αυτοδιοικητικες εκλογές του 2014, μια πατριωτική παράταξη κατέβηκε σε 7 από τις 13 περιφέρειες με υποψηφίους και ψηφοδέλτια… Στις υπόλοιπες δεν είχε ΟΥΤΕ υποψηφίους, ούτε και ψηφοδέλτια… Και η Singular το έκανε το θαύμα της… Έδωσε στην παράταξη εκλογικά αποτελέσματα, ακόμα και στις άλλες περιφέρειες!!!! Όπως ήταν φυσικό η πατριωτική Παράταξη έκανε επίσημη ένσταση και μιλήσω για διαφαινομένη νοθεία… Και η υπόθεση …. ΜΠΗΚΕ απλά στο αρχείο…»

Εγώ τι να προσθέσω;

Καλή Σαρακοστή σύντροφοι.

(Από τον ανατποκριτή μου στην Β. Ελλάδα ή Νότια FYROM, Γ.Χ.)

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα