Οδυνηρός αποκλεισμός για ΑΕΚ – ΑΡΗ

Η ΑΕΚ έχασε στα πέναλτι (2-3) από τη Βελέζ και αποχαιρέτησε την Ευρώπη

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Οδυνηρός αποκλεισμός για την ΑΕΚ! Εχασε στα πέναλτι (2-3, ο Αραούχο αστόχησε στο τελευταίο) από τη Βελέζ και αποκλείστηκε από την Ευρώπη πολύ νωρίς. Η «Ενωση» κέρδισε μόνο με 1-0 στην κανονική διάρκεια, έχασε πολλές ευκαιρίες στην παράταση και τελικά το πλήρωσε.

Ο Μιλόγεβιτς άρχισε το παιχνίδι ρίχνοντας στη μάχη όλα τα νέα αποκτήματα. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τη Βελέζ να κλείνει καλά τους… διαδρόμους και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Η «Ενωση» έφτιαξε κάποιες καλές φάσεις (τέσσερις) κυρίως με τον Αραούχο, ενώ και οι Βόσνιοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες έδειξαν τα αντανακλαστικά τους.

Ο Αραούχο δικαίωσε τον Μιλόγεβιτς, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά του έλειψε το γκολ. Δεν είχε κακή εικόνα η ΑΕΚ, αλλά ήταν φανερό ότι, εκτός από τον Αραούχο, ήταν εκτός ρυθμού κι ο Λιβάι Γκαρσία και ο Στάνκοβιτς στην επίθεση. Στην επανάληψη, η «Ενωση» είχε 45 λεπτά για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ από το πρώτο παιχνίδι και μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 53΄, όταν ο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε συρτή σέντρα και ο Τάνκοβιτς, εξ επαφής, έχασε τεράστια ευκαιρία.

Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Λε Ταλέκ, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, με κλασικότερη αυτή του 80′ .

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το φλατσαριστό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Μάλιστα, στο 82΄ανατράπηκε εντός περιοχής ο Μπακάκης, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται». Κι έτσι φτάσαμε στο 108΄.

Όπου ο Μάνταλος, σαν από μηχανής θεός, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γέμισμα του Αλμπάνη και πρώτη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, λυτρώνοντας την ΑΕΚ. Στην παράταση δεν έγινε τίποτα το σπουδαίο και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι:

Γκεργκιέσεβιτς (απόκρουση), Ανσαριφάρντ (δοκάρι), Μπραντάο, Τζαβέλλας, Βεχάντοβιτς (απόκρουση), Σακόφ, Τσιάκοβιτς, Λόπεζ (απόκρουση), Ζβόνιτς, Αραούχο (απόκρουση).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέβιν Κλάνσι (Σκοτία).

AEK: Στάνκοβιτς, Μπακάκης (90+1 Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (69΄ Λόπες), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62΄ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (80′ Αλμπάνης, 90+1 Σάκχοφ), Αραούχο.

ΒΕΛΕΖ ΜΟΣΤΑΡ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσινα, Ισιτς, Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86΄ Ζβόνιτς), Τσόσιτς (90΄ Μπραντάο), Αντζουσιτς (73΄ Τσιάκοβιτς), Πρσες (63΄ Βεχάντοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73΄ Γκεργκιέσεβιτς).

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα