Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 με άγχος μετά την αποβολή του Μήτογλου

Μίλησε ο αρχηγός! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, η ΑΕΚ κέρδισε τον Άρη με 2-1 και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Το παιχνίδι είχε τρομερό πάθος από τα πρώτα λεπτά, όπου η «Ενωση» μπήκε φουριόζα. Η ομάδα του Γιαννίκη, με ηγέτη τον Μάνταλο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και στην πρώτη κλασική φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Μήτογλου σήκωσε το πόδι του και με φοβερό σουτ στην κίνηση βρήκε τα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Το παιχνίδι πήρε φωτιά αφού ο Άρης πήρε… μέτρα στο χορτάρι. Μάλιστα, στο 25′ ο Γκάμα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο βοηθός έδειξε κόρνερ, νομίζοντας πως έκοψε ο Μάνταλος πάνω στη γραμμή.

Ο Γιαννίκης έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα του, έδωσε χώρο στους φιλοξενουμένους και περίμενε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 37′, ο Μάνταλος, έπειτα από πάσα του Τσούμπερ, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπράμπετς. Ο αρχηγός της «Ενωσης» εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την «Ενωση». Ολα αυτά μέχρι το 71′, οπότε με χρήση VAR ο Διαμαντόπουλος απέβαλε τον Μήτογλου για φάουλ στον Καμαρά, ο οποίος έφευγε μόνος του απέναντι από τον Στάνκοβιτς. Μάλιστα, ο Αρης το εκμεταλλεύτηκε αμέσως. Ο Σούντγκρεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ματέο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 2-1. Ο Αρης πίεσε ασφυκτικά στη συνέχεια, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (26΄ Μισλέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77΄ Τζαβέλας), Τάνκοβιτς (60΄ Γκαρσία), Μάνταλος (60΄Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77΄Αραούχο).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκανέα, Φαμπιάνο, Μπράμπετζ, Τζέγκο (61΄ Σάσα), Ντιαγέ (78΄ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61΄ Μανσίνι), Μπερτόγλιο, Καμαρά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα