Τεράστιο βήμα παραμονής! Ο Ιωνικός μπήκε παθιασμένος στο «Γεντί Κουλέ», πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, άντεξε στην τρομερή πίεση του ΟΦΗ κατά τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου και πήρε μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα των πλέι άουτ (2-3).

Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο ΟΦΗ δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που παρουσίασε στα περισσότερα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Λες και οι παίκτες του έκαναν αγγαρεία, που έπρεπε να παίξουν εναντίον του Ιωνικού. Η άμυνά τους, δε, έμπαζε «νερά». Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά και πέτυχαν το γκολ με τον Ρομαό μόλις στο 9΄ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αοσμαν (0-1). Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της άμυνας του ΟΦΗ που πολεμούσε ήταν ο Βούρος, αλλά κι αυτός δεν έφτανε. Στο 39′ ο Αοσμαν έδωσε στον Μύγα, που έκανε το 0-2.

Το… σοκ για τον ΟΦΗ ήρθε στο 45′, όταν ο Ντάλσιο με καταπληκτικό αριστερό πλασέ, ύστερα από πάσα του Βαλεριάνου, έγραψε το 0-3. Το μόνο που κατάφεραν οι «μελανόλευκοι» ήταν να ξαναμπούν στο ματς στο 45’+1′, με κεφαλιά του Φελίπε (1-3).

Ο Νιόπλιας έβαλε στο ματς Γιαννούλη και Διαμαντή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δύο αμυντικούς δηλαδή. Αλλαξε τη διάταξη σε 3-5-2 και η ομάδα του δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του πρώτου μισού.

Οι Κρητικοί βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 56′, όταν ο Ντε Γκούζμαν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ντουρμισάι από κοντά έκανε το 2-3.

Όλο το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έκαναν τους φιλοξενουμένους να υποφέρουν, έφτασαν κοντά στο 3-3 με Διαμαντή (84′) και Φελίπε (88′), αλλά το 2-3 έμεινε μέχρι τέλους.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς (46′ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν (69′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα, Ντουρμισάι (76′ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου (46′ Διαμαντής), Φελίπε.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις (90′ Μάναλης), Αοσμαν (68′ Κιάκος), Τουράμ (77′ Μάντζης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα