Απαράδεκτη απάντηση Μαρινάκη στην πρόσκληση για τα εγκαίνια της «Αγια-Σοφιάς»

Κατώτερος των περιστάσεων στάθηκε ακόμα μια φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τόσο ως πρόεδρος του Ολυμπιακού όσο και ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, στην πρόσκληση του Δημήτρη Μελισσανίδη να βρεθεί στα σημερινά εγκαίνια. Με μια επιστολή-ντροπή, που δείχνει ασέβεια και προς την ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού, γεμάτη ειρωνείες, προκλήσεις και εριστικό λόγο, που βγάζει χολή, ο Μαρινάκης έριξε βολές για την ασφάλεια και την… ιδιοκτησία του γηπέδου! Συνοπτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ Δημήτρη, Ελαβα την πρόσκλησή σου για τα εγκαίνια του ΟΠΑΠ Αrena αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να παραστώ. Καταλαβαίνεις ότι ειδικά η δική μου παρουσία, η παρουσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκαλεί αναμνήσεις πολλών ηττών στον κόσμο της ΑΕΚ, που το μόνο που θέλει εκείνη την ημέρα είναι να απολαύσει την επιστροφή στο γήπεδο που γνώρισε την ομάδα του. Δεν θέλω, λοιπόν, να σε φέρω σε δύσκολη θέση ούτε εσένα ούτε τους φιλάθλους της ομάδας σου.

Θέλω με αφορμή αυτή την πρόσκληση να δηλώσω την ευχαρίστησή μου για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα θα ήθελα να χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και την Πολιτεία. Κάθε υγιής φίλαθλος συμφωνεί με αυτές τις αρχές. Ειδικά αν τα γήπεδα ως περιουσιακό στοιχείο ανήκουν στην Πολιτεία που τα χρηματοδοτεί και όχι σε ανώνυμες εταιρείες, διότι τότε είναι κρατικό χρήμα χαρισμένο σε Ανώνυμη Εταιρεία και αυτό είναι σκάνδαλο, και όταν πρόκειται για 35 εκατομμύρια χαρισμένα σε μια ΑΕ, τότε είναι τεράστιο σκάνδαλο.

Ελπίζω ειλικρινά να επενδύσεις χωρίς φειδώ στα μέτρα ασφαλείας γιατί αυτό χρειάζεται ένα γήπεδο και όχι απειλές σε δημοσίους λειτουργούς που κάνουν τη δουλειά τους και μετά σου κάνουν μηνύσεις για απειλές, κάτι που προφανώς είναι δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Αλλά ήθη και έθιμα. Να θυμίσουμε σε όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν ότι η ομάδα του Πειραιά έδωσε το «παρών» το 1930 στα εγκαίνια της Νέας Φιλαδέλφειας και αντιμετώπισε σε φιλικό την ΑΕΚ, παρότι η Ενωση Σωματείων Πειραιά τού το είχε απαγορεύσει και θα τον τιμωρούσε γιατί είχε δική της εκδήλωση. Θα τρίζουν τα κόκαλα των αείμνηστων ιδρυτών του μεγάλου αυτού συλλόγου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα