Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι διεκόπη από τους ανεγκέφαλους οπαδούς που ρήμαξαν το ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που διεκόπη στο 28’ (35-63), αφού οι φίλαθλοι των «πρασίνων» αρχικά πέταξαν νερά, καπνογόνα και μπουκάλια, και στη συνέχεια κατέστρεψαν το γήπεδο σπάζοντας καθίσματα.

Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, καθώς για περίπου μισή ώρα υπήρξε εκτεταμένη ρίψη καπνογόνων και αντικειμένων από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Μιλάμε για ντροπιαστική εικόνα από τους χούλιγκαν, που με τις ενέργειές τους οδηγούν τον Παναθηναϊκό σε πολύ βαριά τιμωρία!

Στο ματς, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ με το… καλημέρα (9-20), κυρίως χάρη στα μακρινά σουτ, με τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις. Ουόκαπ και Βεζένκοφ έδιναν λύσεις στους Πειραιώτες, που αγωνίζονταν χωρίς τον Παπανικολάου, όπως αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Πονίτκα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη διαφορά στο +9 με τη λήξη του α’ δεκαλέπτου και εκτοξεύτηκαν στο +15 (17-32) στο 13’, χάρη στα μακρινά σουτ και στις καλές συνεργασίες. Ο Αγραβάνης έδωσε ενέργεια στο «Τριφύλλι», ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τα ηνία (24-42) της αναμέτρησης λίγο πριν από το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση για την αποτελεσματική περιφέρεια του Ολυμπιακού, ενώ στους γηπεδούχους επίσης κόστιζε η αστοχία στα τρίποντα, αφού ο Γκριγκόνις και ο Λι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η είσοδος του Παππά στο παρκέ πριν από το ημίχρονο ξεσήκωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με τον Ολυμπιακό την ίδια στιγμή να φτάνει στο +22.

To β’ ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα στο κλειστό. Οι Πειραιώτες έκαναν παράσταση τίτλου (31-63, 25’), με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες, και ειδικά τους Γκριγκόνις και Παπαγιάννη. «Είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα και πρέπει να… όλα τα…, παίξτε με τρέλα, παίξτε με ψυχή και όποιος δεν γουστάρει να πα να…» φώναζαν οι «πράσινοι» οπαδοί, μη αντέχοντας το θέαμα. Στο 28’ (35-63) διεκόπη το ματς λόγω εκτεταμένης ρίψης καπνογόνων και αντικειμένων, και ζητήθηκε εκκένωση του γηπέδου.

Οργή κατά Αλαφούζου

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέσπασαν με συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου, και ειδικά μέσω χαρακτηριστικού επιθετικού πανό με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον Κορυδαλλό: «Κράτος των επιχειρηματιών – Greek Mafia των πολιτικών. Αλαφούζο, βρωμιάρη, κάνατε πλάτες στον δολοφόνο του Μιχάλη».

Οι πόντοι μέχρι το σημείο της διακοπής:

Δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 (28’).

Παναθηναϊκός (Χρήστος Σερέλης): Λι 3 (1), Ουίλιαμς 5 (1), Γκριγκόνις 4, Μαντζούκας 6 (2), Γκουντάιτις, Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 4, Παππάς 2.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 10 (2), Λούντζης 3 (1), Φαλ 8, Βεζένκοφ 11 (1), Πίτερς 11 (3), Λαρεντζάκης 4 (1), Σλούκας 6 (2), Μπολομπόι 2, ΜακΚίσικ 8 (1).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα