Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ! Ακτιβιστική δράση η ληστεία

Σάλος από την αναφορά σε ερωτηματολόγιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε όριο ξεπέρασε αυτή τη φορά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ (κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει συχνά το δημόσιο αίσθημα), βαφτίζοντας αυθαίρετα ως «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση» τη ληστεία και τις κλοπές σε σούπερ μάρκετ (!).

Η αδιανόητη αυτή αναφορά περιλαμβάνεται σε ερωτηματολόγιό της εν όψει του 1ου Συνεδρίου της, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της. Σε αυτό το ανεκδιήγητο ερωτηματολόγιο οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, καλούνται να απαντήσουν και σε ερώτηση που αθωώνει πλήρως την παραβατική δράση και προκαλεί ευθέως τη νοημοσύνη των πολιτών. «Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες;» ρωτά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας επιλεκτικά για μια αδιαμφισβήτητη παράμετρο: ότι η κλοπή αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Οι εκκολαπτόμενοι… αστέρες της νεολαίας στο θλιβερό αυτό τεστ «επαναστατικότητας» καλούν, επίσης, συνομηλίκους να απαντήσουν αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις, σε καταλήψεις πολιτικών – κομματικών γραφείων και τραπεζών, καθώς και αν αντιμετωπίζουν με βία «ρατσιστικές» ομάδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, ελκόμενοι από μια στρεβλή αντίληψη περί δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, φτάνουν στα άκρα και «χαϊδεύουν αυτιά» περιθωριακών που κινούνται στα όρια της νομιμότητας.

Υπό αυτή τη λογική βρίσκεται στο στόχαστρο των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάθε φορά που η Αστυνομία επεμβαίνει για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και ομαλότητα. Εντελώς φαρισαϊκά, από την άλλη, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει ισχυρή αφωνία όσον αφορά την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που καθημερινά ωθεί εκατοντάδες στο περιθώριο της ανεργίας και της φτώχειας εξαιτίας της άγριας λιτότητας που εφαρμόζει «η πρώτη φορά Αριστερά».

Σε αυτά τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος στρέφουν αλλού την κεφαλή, κρατώντας επιλεκτικά αποστάσεις, λες και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι τα συμφέροντα περιθωριακών υποσυνόλων.

Με αιχμηρό τρόπο βρήκε ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να σχολιάσει το ερωτηματολόγιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. «Ο “ακτιβισμός της κλοπής” είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας».


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα