Εριξαν στα βαθιά… τη Χίνα του Πακιστάν

«Θα δοκιμάσει αλήθεια την ωριμότητά της» υποστηρίζει ο Σοκάτ Ταρίν, παλαιότερος υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν για την νέα -στο χαρτοφυλάκιο αλλά και στην ηλικία- υπουργό Εξωτερικών του Πακιστάν, αναφερόμενος βέβαια στις διπλωματικές της ικανότητες. Καθώς η Χίνα Ραμπανί Καρ καλείται να διαχειριστεί τον στρατό της χώρας της, όπου εκτιμάται πως οι στρατηγοί ελέγχουν τις δύο προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής, τις σχέσεις με την Ινδία και το Αφγανιστάν, ο Ταρίν παρατηρεί ακόμη πως δεν θα είναι εύκολο, επειδή θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με πολλές ομάδες επιρροής.

Η Καρ, βεβαίως, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση για διάφορες διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, ο οποίος είναι 54 χρόνια μεγαλύτερός της, έχει να διαβεβαιώσει όχι μόνο για την ωριμότητά της, αλλά και για την εικόνα και τις πεποιθήσεις του φύλου της: Σε μία χώρα όπου μόνο το 41% από τις μαθήτριες παρακολουθεί την υποχρεωτική εκπαίδευση, η Καρ είναι μία από τις ανερχόμενες γυναίκες πολιτικούς, οι οποίες προσπαθούν να ακολουθήσουν το πρότυπο της Μπεναζίρ Μπούτο, της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας. Ο Πακιστανός δημοσιογράφος Τζαβέντ Σιντίκε υποστηρίζει πως η Καρ έχει προσφέρει αποδείξεις πως είναι αποτελεσματική υπουργός, καθώς τους προηγούμενους μήνες έχει συναντήσει τη Χίλαρι Κλίντον, τον Ουίλιαμ Χέιγκ και τον Νικολά Σαρκοζί, και πως «οι άνθρωποι δεν περιμένουν ποτέ πως οι ισλαμικές χώρες θα έχουν γυναίκες ανώτερες υπουργούς ή επικεφαλής χωρών, οπότε μπορεί να είναι σπουδαίο προσόν για το Πακιστάν». Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Ζαρντάρι παρατήρησε για την προαγωγή της νεαρής βουλευτού σε υπουργό Εξωτερικών ότι θα προσφέρει «θετικά σημάδια για την εικόνα του Πακιστάν».

Αλέξανδρο Μόρντουντακ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα