Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Απέτυχε η κυρία Σκοπούλη

Στον «αέρα» βρίσκονται περισσότεροι από 30.000 ασθενείς στις ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας, ενώ 3.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο, με αποτέλεσμα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την «κατάρρευση».

Αυτά καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος ζητεί για ακόμα μία φορά την απομάκρυνση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, καθώς τη θεωρεί υπεύθυνη «για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των δομών της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Οπως αναφέρει ο ΙΣΑ σε χθεσινή του ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τριτοκοσμικές συνθήκες στη λειτουργία των δομών τους. Παραμένουν χρωστούμενα τα ενοίκια των τελευταίων μηνών για τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι δομές, οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι, ενώ με δωρεές από τη γειτονιά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί ακόμα και το φαγητό για τους ασθενείς». Ο ΙΣΑ καλεί την υφυπουργό «να επιλύσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει και να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών που παρέχονται στις Δομές Ψυχικής Υγείας».

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας είπαν στη «δημοκρατία» ότι στις 19 Μαΐου υπογράφηκε το κονδύλι για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση ύψους 9.800.000 ευρώ και πρόσθεσαν ότι «γίνεται σοβαρή προσπάθεια εξορθολογισμού στον τρόπο χρηματοδότησης των ιδιωτικών δόμων ψυχικής υγείας για να σταματήσει το… πάρτι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα