580 τυχεροί στις σχολές Αστυνομίας

Συνολικά 580 θέσεις (όσες και πέρυσι) προσφέρουν οι αστυνομικές σχολές στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι όμως θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές και θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πόρτες των αστυνομικών σχολών έχουν «κλειδώσει» για δύο χρόνια, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν υπήρχε δυνατότητα απορρόφησης των αποφοίτων τους.

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίστηκε στους 500 και στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους 80. Ειδικότερα, οι 500 προσφερόμενες θέσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι φετινοί επιτυχόντες, θα κατανεμηθούν ως εξής:

– Οι 422 θα καλυφθούν από υποψηφίους Γενικών Λυκείων και οι 48 από αποφοίτους προηγούμενων ετών (βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά το έτος που αποφοίτησαν).

– Επιπλέον 15 θέσεις θα δοθούν σε υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι οποίοι υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες (γονείς και τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), ενώ στις αστυνομικές σχολές θα εισαχθούν άλλα 15 άτομα με απολυτήριο Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β’ Κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.

Αντίστοιχα, η κατανομή των συνολικά 80 θέσεων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται με την εν λόγω υπουργική απόφαση ως εξής:

– 70 θέσεις θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που διεξήχθησαν τον Μάιο.

– Οκτώ οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών.

– Δυο οι επιτυχόντες που εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.

Και φέτος, πάντως, τόσο οι αστυνομικές σχολές που θα επαναλειτουργήσουν το 2015 όσο και οι στρατιωτικές, στις οποίες ο αριθμός των εισακτέων θα συρρικνωθεί κατά 30%, αναμένεται να προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, κυρίως λόγω της άμεσης εργασιακής αποκατάστασης που εγγυώνται στους αποφοίτους τους, την ώρα που η πλειονότητα των υπόλοιπων επαγγελμάτων βυθίζεται στον εφιάλτη της ανεργίας.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα