Σαμαράς: Βρισκόμαστε σε καμπή, δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες

Σε μια προσπάθεια να κατεβάσει τους τόνους και να αποκλιμακώσει την ένταση, αλλά κυρίως να καθησυχάσει την κοινωνία που ζει με τον φόβο της επόμενης ημέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε χθες το μεσημέρι σε διάγγελμα.

Είχαν προηγηθεί συσκέψεις στο Μαξίμου, στις οποίες ο κ. Σαμαράς επισήμανε για άλλη μια φορά την άποψή του ότι το να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν θα λύσει το πρόβλημα, μια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει όνομα και να συνεχίσει τη δράση της, και ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί το νομικό πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του καταδίκασε την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επιγόνους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία»!

Ο κ. Σαμαράς έκανε έκκληση να αποφευχθούν η οξύτητα, οι εμπρηστικές δηλώσεις και η βία, απ’ όπου κι αν προέρχονται, και υπογράμμισε ότι δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη: «Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες. Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές ούτε με τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται, και -πολύ περισσότερο- όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του ελληνικού λαού. Ομως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας τον λαό, τους κόπους και τις θυσίες του. Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ όσο φαντάζονται οι εχθροί της»!

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα