Με υψηλό επισκέπτη εόρτασε η Ενορία Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως

Με την πρέπουσα ευλάβεια υποδέχθηκε την Παρασκευή 1 Μαΐου η Ενορία Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Ηλιουπόλεως την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, προερχομένη εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου την οποία και συνόδευσε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης. Την υποδοχή ακολούθησε Ιερά Παράκλησις στον Άγιο Παντελεήμονα και Αγρυπνία.

Την επομένη παραμονή της εορτής του Αγίων Μεγαλομαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας Σάββατο 2 Μαΐου, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θερμοπυλών Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Την ημέρα της εορτής Κυριακή 3 Μαΐου ο αυτός Ιεράρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα έγινε ο μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού. Στην λιτανεία συμμετείχε η φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος και συμπορεύθηκαν οι τοπικές αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Βασίλειο Βαλασόπουλο. Με την επιστροφή τελέσθηκε Ιερά Παράκλησις στους Αγίους Μεγαλομάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρα.

Την επομένη τελευταία ημέρα του προσκυνήματος, Δευτέρα 4 Μαΐου έγιναν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά Κτητορικού Μνημοσύνου. Το απόγευμα τελέσθηκε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου και ακολούθως η Παράκλησις στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα με το πέρας της οποίας αναχώρησε το Ιερό Λείψανο για την Μονή της Παναχράντου.
πηγή: romfea.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα