Σκηνές απείρου κάλλους στο ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης

Καβγάδες σε προσυνεδριακή συνέλευση του κόμματος στην Κατερίνη με ομιλητή τον (παπανδρεϊκό) Π. Γερουλάνο

Τα μαχαίρια μεταξύ βενιζελικών και παλιών παπανδρεϊκών έχουν βγει για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ Μακεδονίας. Πρόσφατο παράδειγμα, η προσυνεδριακή συνέλευση του κόμματος στην Κατερίνη πριν από λίγες ημέρες, όπου ομιλητής ήταν ο παλιός στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος. Εκεί οι βολές των φίλων του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το θεωρούμενο παπανδρεϊκό στέλεχος ήταν συνεχείς και αιχμηρές. Μάλιστα, τα άκουσε και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης, που έχει οργανωτικό ρόλο στην Κεντρική Μακεδονία.

Διαξιφισμοί

«Γιατί καλείτε έναν παπανδρεϊκό σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ; Αυτό πάει πολύ» είπαν κριτικά στον βενιζελικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με τη σειρά του υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό λέγοντας ότι είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου! Το ΠΑΣΟΚ εν μέσω συνεχών διαξιφισμών…

Κατά τα λοιπά, ο παλιός στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου σημείωσε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν πήγε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ έκανε δηλώσεις και για την πορεία της χώρας. «Είτε με το ευρώ είτε με τη δραχμή, όπου κι αν πάμε, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι» σχολίασε ο πρώην υπουργός, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ζήτησε καθαρές κουβέντες. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από ξεκάθαρες θέσεις» είπε, ενώ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή περίπου το 60% των Ελλήνων είναι «πολιτικά ορφανοί».

Τέλος για το ενδεχόμενο να υπάρξει Grexit στην οικονομία ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι είναι ένας κίνδυνος που υπάρχει. «Το ερώτημα δεν είναι αν θα μείνουμε στο ευρώ ή αν θα πάμε στη δραχμή. Υπάρχει ένα πιο σοβαρό ερώτημα για το τι ελληνική κοινωνία θέλουμε» σημείωσε ο παλιός στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.

Μιλά και ο Βενιζέλος (τώρα) για… τεράστια εθνική βλάβη

Αν και ο Ευ. Βενιζέλος ουδέποτε είχε ενημερώσει τη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις όταν ήταν στην εξουσία, τώρα το ζητεί επιτακτικά μέσω επίκαιρης ερώτησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Αφού υποστηρίζει ότι η «ελληνική οικονομία έχει υποστεί τεράστια βλάβη», καταλήγει στο συμπέρασμα πως η «χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο». Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «ταυτοχρόνως έτοιμος αλλά και ανέτοιμος να ολοκληρώσει αυτήν την υπονομευτική για τη χώρα περίοδο αβεβαιότητας. Ολα είναι και πάλι ανοικτά» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και προσθέτει: «Η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο. Βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.».

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα