«Δεν έχει κρίση ανθρώπου» λέει η εγκληματολογία

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά οι επιστήμονες με την προσωπικότητα του Βούλγαρου παιδοκτόνου

Ακόμα και τους ψυχολόγους έχει αφήσει άφωνους η φρικιαστική δολοφονία της τετράχρονης Αννυ Μπορίσοβα, οι οποίοι δηλώνουν ότι χρειάζονται χρόνο προκειμένου να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να ξεχωρίσουν το ανθρώπινο συναίσθημα από την καθαρά επιστημονική εικόνα του γεγονότος. Η σοβαρότητα της κατάστασης κάνει ιδιαίτερα φειδωλούς τους εγκληματολόγους, που επίσης παρουσιάζονται σοκαρισμένοι από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος. Οπως οι ίδιοι επισημαίνουν, διστάζουν να προβούν σε συμπεράσματα και αναλύσεις έως ότου οι ειδικοί μιλήσουν με τον δράστη και σχηματίσουν το προφίλ του.

Σημειώνουν, πάντως, ότι όποιος αποφασίζει να τεμαχίσει το θύμα του και μπαίνει στη διαδικασία να εξαφανίσει κάθε ίχνος του συνήθως έχει βοήθεια από άλλο άτομο ή αναζητά τρόπους ώστε να μην μπορούν να τον συνδέσουν με την εγκληματική πράξη. Συχνά, σύμφωνα με τους εγκληματολόγους, τους τρόπους αυτούς τους βρίσκει κάνοντας εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο! Το γεγονός ότι στην περίπτωση του εικοσιεπτάχρονου παιδοκτόνου τίποτε από αυτά δεν συνέβη προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

«Το συγκεκριμένο γεγονός είναι εξαίρεση, σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για έναν τοξικομανή, ένα περιθωριακό άτομο το οποίο φαίνεται πως δεν ανέπτυξε ποτέ ατομική και κοινωνική συνείδηση που να του επιτρέπει να έχει κρίση ανθρώπου. Δεν εννοώ ότι όσοι εξαρτώνται από ναρκωτικές ουσίες μπορούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο» αναφέρει ο γιατρός Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ψυχιάτρων Ελλάδος και πρώην διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Ευαγγελισμού. Προσθέτει, μάλιστα, πως «συνήθως εκείνοι οι οποίοι σκοτώνουν (και μάλιστα με έναν τόσο ειδεχθή τρόπο) δεν είναι ψυχασθενείς, αλλά άτομα ικανά να οργανώσουν και να εκτελέσουν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες» και υπενθυμίζει όσα έπραξε ο Νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που σκότωσε 120 παιδιά!

Ευελπίδων: Υποδοχή με κατάρες! Στις φυλακές Κέρκυρας ο δράστης

Ψυχρός και αμετανόητος, χωρίς να λυγίσει στιγμή, ο 27χρονος Στάνισλαβ Μπαγκατζίεβ, ο πα-τέρας, που με ανατριχιαστικό τρόπο εξαφάνισε το πτώμα της 4χρονης κόρης του, απολογήθηκε, χθες, ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας για τις βαρύτατες κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο 27χρονος επανέλαβε, σύμφωνα με δικαστική πηγή, όσα είχε υποστηρίξει και στους αστυνομικούς αλλά με «πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς τεμάχισε το σώμα του κοριτσιού» και μη δείχνοντας ίχνος… μεταμέλειας.

Ωστόσο, ο πα-τέρας αρνείται πως αφαίρεσε τη ζωή της 4χρονης και φέρεται ότι υποστήριξε ό,τι και προανακριτικά: «Δύο τρεις ημέρες πριν από τη Μεγάλη Παρασκευή, το παιδάκι μου, ενώ κοιμόταν, άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα, αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω».

Μάλιστα, φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως αγαπούσε την κόρη του και δεν ήθελε να της κάνει κακό, αλλά όλα έγιναν «για να μη χάσω, εκτός από το παιδί μου, και τη γυναίκα μου». Τόσο κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια όσο και κατά την αποχώρησή του από το κτίριο 9, όπου απολογήθηκε, ο 27χρονος δέχτηκε την μήνιν των παρευρισκομένων, οι οποίοι του φώναζαν «Κτήνος» και «Να ψοφήσεις».
Την ίδια οργή δέχτηκε και η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη για τις κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της ψευδορκίας. Ο 27χρονος πρόκειται να μεταφερθεί σήμερα στις Φυλακές της Κέρκυρας, σε ειδικό απομονωμένο κελί, ώστε να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους. Αρχικά είχε αποφασιστεί να οδηγηθεί στις Φυλακές Τρικάλων, ωστόσο για λόγους ασφαλείας προτιμήθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας.

Βάσω Παλαιού

Μιχαήλ Βόδα: Καυγάδες, ξυλοδαρμοί και μικροκλοπές

Περισσεύει η οργή στη γειτονιά του παιδοκτόνου, με τους περαστικούς να σταματούν έξω από την πολυκατοικία της Μιχαήλ Βόδα. Πολλοί άφηναν κλαίγοντας λουλούδια, κεριά και παιχνίδια στο παράθυρο του υπόγειου διαμερίσματος όπου ξεψύχησε η Αννυ. «Εδώ έμενε το κάθαρμα;» φώναξε ένας οδηγός μέσα από το αυτοκίνητό του, ενώ μια ηλικιωμένη μονολογούσε: «Ψυχούλα μου! Τι σου έκανε, καρδιά μου;»

Οι επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν λόγο για έναν «τελειωμένο» άνθρωπο. «Κλεφτρόνι ήταν, αλήτης! Και χαμένος πάντα. Εμπαινε στο μαγαζί και έκλεβε» είπε ένας υπάλληλος σούπερ μάρκετ, λίγα μέτρα από το σπίτι του 27χρονου. Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας Μαρία Σπανού περιέγραψε την πρώτη φορά που αντιλήφθηκε ότι το κοριτσάκι έμενε εκεί. «Μερικές ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα άκουσα για πρώτη φορά τη φωνούλα της. Αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν αυτός να έχει παιδί» λέει η 79χρονη!
Κλαίγοντας, πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί μπροστά σε άγριο τσακωμό του 27χρονου και της 25χρονης Δημητρίνα Μπορίσοβα στην είσοδο της πολυκατοικίας: «Ηταν περίπου 10 το βράδυ. Τον είδα να σέρνει προς το υπόγειο τη Δημητρίνα και να της ουρλιάζει επειδή εκείνη δεν ήθελε να μείνει μαζί του. Λίγο αργότερα μπήκε μόνος του μέσα, φαίνεται ότι ξύπνησε το αγγελούδι και το έφερε έξω κραυγάζοντας “Κοιτάξτε! Ούτε το παιδί θέλει τη μάνα του! Εμένα θέλει μόνο!”».

Οπως αποκαλύπτεται από τις προανακριτικές καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν το ζευγάρι, οι καβγάδες ήταν συχνοί. «Ολο τσακώνονταν και άκουγα φωνές και κλάματα από τη Δημητρίνα και τη μικρή» είπε στους αστυνομικούς γείτονας του δράστη, ο οποίος πρόσθεσε: «Την έδερνε συνέχεια». Την απάνθρωπη συμπεριφορά του προς την τετράχρονη περιέγραψε στην κατάθεσή του και ο ομοεθνής φίλος του δράστη, ο «Nicky», ο οποίος είπε: «Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε και ήταν πολύ νευρικός».

Πώς έκρυβε την αλήθεια από την Μπορίσοβα

Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τη φρικιαστική αλήθεια για τον χαμό του παιδιού της αλλά και αντιμέτωπη με την κακουργηματική κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, η 25χρονη μητέρα της Αννυ στην κατάθεσή της είχε αναφερθεί στις υποψίες της σχετικά με τον 27χρονο σύντροφό της. «Ρωτούσα συνεχώς τον Σάββα τι έγινε με το παιδί κι αυτός μου έλεγε διαφορετικές ημερομηνίες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως ο Σάββας χτύπησε το παιδί κι αυτό είχε φύγει, επειδή φοβήθηκε. Τις τελευταίες όμως μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να χτύπησε μέσα στο σπίτι κατά λάθος και να πέθανε και ο Σάββας, επειδή φοβάται, να έχει κρύψει την Αννυ» ανέφερε στην κατάθεσή της.
Μάλιστα, η Δημητρίνα Μπορίσοβα αποκάλυψε ότι ο 27χρονος σύντροφός της, όταν εκείνη επέστρεψε από τη Γερμανία, της είπε ότι πούλησε τα παιχνίδια της Αννυ για 50 ευρώ. «Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου είπε “για να το δει ο Θεός και να μας γυρίσει πίσω την Αννυ”».

Η μητέρα του

Ο 27χρονος όμως, από ό,τι φαίνεται, δεν παραπλανούσε μόνο τη σύντροφο του αλλά και τη μητέρα του για το τι ακριβώς είχε συμβεί στην Αννυ. «Πήρα τον Σάββα τηλέφωνο και τον ρώτησα τι κάνει η μικρή. Μου είπε ότι είναι καλά και του ζήτησα να μου τη δώσει να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται, γιατί το παιδί κοιμάται (…). Προχθές, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε αν δω κάτι στη τηλεόραση, να μη στενοχωρηθώ. Πίστεψα ότι ήταν μαστουρωμένος και δεν του έδωσα σημασία» ανέφερε η μητέρα του στην κατάθεσή της στην Αστυνομία στις 28 Απριλίου.

«Είχε σχέση με τραβεστί»

ΣΤΗΝ κατάθεσή του ο Νικολάι ή «Nicky» περιγράφει πως ο 27χρονος του ομολόγησε τι είχε συμβεί. «Τελευταία φορά είδα την Αννυ στις 8 Απριλίου» φέρεται ότι ανέφερε στην κατάθεσή του, προσθέτοντας: «Τελευταία φορά είδα την Αννυ στις 8 Απριλίου» φέρεται ότι ανέφερε στην κατάθεσή του, προσθέτοντας: «Από εκείνη την ημέρα και μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα στις 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μία κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούργιο χαλί και δύο λεκάνες».

Οπως είπε ο Νικολάι, μέρα με τη μέρα ο 27χρονος άρχισε να «σπάει» και να του ομολογεί τι είχε συμβεί. «Στις 17 ή 18 Απριλίου μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και αυτός ξύπνησε το πρωί και είδε ότι δεν ανέπνεε… Μετά, μου άλλαξε την ιστορία και είπε ότι το έκρυψε. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια…» ανέφερε ο Βούλγαρος.
Αποκαλυπτική για την ερωτική ζωή του 27χρονου είναι η κατάθεση ενός άλλου φίλου με τον οποίο είχε δεσμό! «Με τον Σάββα γνωριστήκαμε το 2007. Αυτός τότε ήταν ζευγάρι με μια τραβεστί, τη Ρόζα. Επειδή έκανα παρέα με τη Ρόζα γνώρισα και το Σάββα. Εως το 2010, που γνώρισε την Ντιμιτρίνα, ήμασταν ζευγάρι και μέναμε σε ξενοδοχεία» φέρεται ότι ανέφερε.

Κρεμάλα ζητούν στο facebook

Με οργισμένα σχόλια για τον 27χρονο πατέρα δολοφόνο της μικρής Αννυ «πλημμύρισε» τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο, ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν ακόμα και σελίδα στο facebook (με τίτλο «Κρεμάστε τον πατέρα της μικρής Αννυ» και φωτογραφίες του νεκρού κοριτσιού) ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα