Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής της Α. Παναγιωταρέα κατά της Δ. Κουτσούμπα

Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου 2015 η εκδίκαση της αγωγής που έχει ασκήσει η δημοσιογράφος και καθηγήτρια στο ΑΠΘ Άννα Παναγιωταρέα σε βάρος της Δέσποινας Κουτσούμπα, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω κωλύματος στο πρόσωπου του συνηγόρου της κ. Παναγιωταρέα, Θ. Μαντά, καθώς παρέστη σε άλλη δίκη.

Η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα ζητά 15.000 ευρώ για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook. Κατά την ενάγουσα, οι επίμαχες αναρτήσεις συνιστούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου κα της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή.  Συγκεκριμένα η κα. Κουτσούμπα άφηνε υπόνοιες για χαριστική και παράτυπη ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, ρωτώντας να μάθει πότε ανέλαβε το έργο και πόσο πληρώνεται.

Στην αγωγή της η κα. Παναγιωταρέα κάνει λόγο για «ψευδή, ανακριβή και συκοφαντικά γεγονότα», αναφέροντας ότι τη θέση την ανέλαβε εθελοντικά και αμισθί, τον Φεβρουάριο του 2013, αποδεχόμενη πρόταση του τότε αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα σε συνεννόηση με το πρωθυπουργικό γραφείο. Στο χώρο των δικαστηρίων παραβρέθηκαν για συμπαράσταση στην κα Κουτσούμπα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Ενιαίου Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία λόγω της δίκης πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα