Απέτυχε και (τώρα) παραιτείται!

Ο φίλος του Ευ.Βενιζέλου Γιάννος Γραμματίδης ανακοίνωσε οτι εγκαταλείπει (!) τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής

Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Σημαντική Ανακοίνωση – Κατεπείγον», ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, πρώην πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης (και παντοτινός φίλος και συνοδοιπόρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου), ενημέρωσε χθες προς όποιον ενδιαφερόμενο ότι παραιτείται από τη σημερινή θέση του.

Ο κ. Γραμματίδης είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στην (παρα)πολιτική ιστορία του τόπου το καλοκαίρι του 2011, λόγω των συναντήσεών του με τον υπ’ αριθμόν 14 στην ιεραρχία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και τις δηλώσεις του ότι θα συνέβαλε αποφασιστικά στη λύση των δημοσιονομικών και επενδυτικών προβλημάτων της χώρας. Λίγο αργότερα, εν όψει των εκλογών, είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έκανε (τουλάχιστον) αυτό το λάθος, αναθέτοντάς του πολιτικό αξίωμα.

Πρόσφατα, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος, σε ομιλία του στη Βουλή, είχε επικρίνει τις συναντήσεις με διαφόρους στην ιεραρχία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που αυτή τη φορά παρουσιάζονται σαν σημαντικές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη χθεσινή ανακοίνωση-διάγγελμα, ο κ. Γραμματίδης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση στερείται σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενώ η αντιπολίτευση (σ.σ.: και οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς;) είναι παντελώς ανίκανη να συνδράμει πατριωτικά την εθνική προσπάθεια». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «το πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να ακούσει και να συζητήσει» και «η συμβουλευτική συνδρομή του ινστιτούτου μας κάτω από αυτές τις συνθήκες πέφτει στο κενό κι ακυρώνεται κάθε προσπάθεια του καθενός από εμάς».

Ο κ. Γραμματίδης μας πληροφορεί: «Δεν μπορώ να συμβιβασθώ με αυτή την κατάσταση και αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζεται μια ισχυρότερη παρέμβαση στα δημόσια πράγματα» και υπογραμμίζει: «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τον δικό μου δρόμο».
Δηλαδή, tragic, όπως λέει και ο κ. Βενιζέλος!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα