Ενας ναός για τους θεούς των Βίκινγκς

Οι νεοπαγανιστές της Ισλανδίας που πιστεύουν σε απίθανα μυθικά «πρόσωπα» θα αποκτήσουν τη «στέγη» τους με άδεια του κράτους

Ο Θορ, ο Οντίν και η Φρέγια βρίσκουν στις ημέρες μας, 1.000 χρόνια μετά τον εκχριστιανισμό της Ισλανδίας, έναν τόπο λατρείας σε μια ολοπράσινη πλαγιά που βλέπει στο Ρέικιαβικ. «Επιτέλους, το μακρύ ταξίδι μας στην έρημο έφτασε στο τέλος του» σχολίασε ο Χίλμαρ Ορν Χίλμαρσον, Ισλανδός συνθέτης και αρχιερέας της λατρείας Asatru, χαιρετίζοντας την κατασκευή του νεοπαγανιστικού ναού, κοντά στο αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων της ισλανδικής πρωτεύουσας.

Η μικρή, αρχικά, ομάδα νεοπαγανιστών, που ίδρυσε την ένωση Asatru το 1972, σε ένα μικρό καφέ του Ρέικιαβικ, έστειλε τον τότε αρχιερέα Σβέινμπγιορν Μπέιντεϊνσον να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων για να του παρουσιάσει το αίτημα για αναβίωση της λατρείας των Βίκινγκς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο περιοδικό «δ» που κυκλοφορεί με την «κυριακάτικη δημοκρατία»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα