«Κόλαση» (!!!) με εξι τραυματίες

ΕΛ.ΠΕ.: Πυρκαγιά κατά εργασίες συντήρησης σε δεξαμενή καυσίμων

Συναγερμός σήμανε στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου της ΕΛ.ΠΕ. λόγω πυρκαγιάς και έκρηξης, πιθανόν από σπινθήρα, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή καυσίμων το πρωί της Παρασκευής. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα, ενώ στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με επτά οχήματα και 21 άντρες. Ωστόσο, οι πυροσβέστες παρέμειναν για περίπου μισή ώρα έξω από τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την επιθυμία της επιχείρησης. Τελικά, επετράπη η είσοδος μόνο σε τρία οχήματα και εννέα άνδρες, οι οποίοι απλά προχώρησαν σε ρίψεις νερού για την ψύξη της δεξαμενής, καθώς ήδη η πυρασφάλεια των ΕΛ.ΠΕ. είχε θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με τον πρώτο να φέρει σοβαρά εγκαύματα (συνολική έκταση περίπου 70%) και να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, τον δεύτερο να φέρει εγκαύματα κυρίως στα χέρια και τον τρίτο να παραμένει διασωληνωμένος με εισπνευστικό έγκαυμα. Οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Αττικόν με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους. Ενας από αυτούς παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ο δεύτερος διεκομίσθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΠΕ ανέφερε: «Ωρα 08.20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρία. Διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας». Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η ΓΣΕΕ, που ζήτησε «να δοθούν διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και να εξεταστεί διεξοδικά αν η επιχείρηση είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα». Ερευνα διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ στο σημείο μετέβησαν πραγματογνώμονας του υπουργείου Υποδομών και κλιμάκια τεχνικών επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Θοδωρής Παναγιωτίδης
Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα