Ξεσηκωμός στο «90» της εθνικής Αθηνών – Λαμίας!

Μπάρες μπήκαν και βγήκαν στον Σταθμό Εξυπηρέτησης των Αυτοκινητιστών

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο ξήλωμα της μπάρας που είχε τοποθετηθεί στο 90ό χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, όπου λειτουργεί ο φερώνυμος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), προκάλεσε αντιδράσεις. Είχαν όμως προηγηθεί μεγάλες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής και τοπικούς βουλευτές, όταν ο παραχωρησιούχος έκλεισε την πρόσβαση των αυτοκινήτων στον ΣΕΑ έπειτα από επιστολή που έλαβε από το υπουργείο Υποδομών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απόλυση οι 60 εργαζόμενοι του σταθμού, αλλά και να απαγορεύεται η πρόσβαση σε δύο γειτονικά χωριά, οι κάτοικοι των οποίων έπρεπε να κάνουν κύκλο και να πληρώνουν διόδια.
Ο παραχωρησιούχος είναι η κοινοπραξία Νέα Οδός Α.Ε., στην οποία επκεφαλής είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ενώ μειοψηφικό μερίδιο κατέχουν ισπανικοί όμιλοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε ενημερώσει τον παραχωρησιούχο να μην κλείσει την πρόσβαση στον ΣΕΑ, καθώς αναμενόταν υπουργική απόφαση με την οποία θα παρατεινόταν η προθεσμία που όριζε προηγούμενη απόφαση του τέως υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ομως διευθυντής του υπουργείου, που πιθανώς δεν γνώριζε τις προθέσεις του υπουργού, έστειλε επιστολή και στη συνέχεια μπήκαν μπάρες, με συνέπεια να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι.

Η παράταση θα δινόταν επειδή ο παραχωρησιούχος (η κοινοπραξία Νέα Οδός, η οποία είχε συμφωνήσει με τον κ. Σπίρτζη) δεν είχε προχωρήσει στην κατασκευή άλλων σταθμών εξυπηρέτησης των οδηγών. Ετσι, για διαδρομή περίπου 150 χλμ. δεν θα υπήρχε ούτε βενζινάδικο ούτε χώροι ξεκούρασης κ.λπ. Επιπλέον, με το κλείσιμο του «90» θα έχαναν τις δουλειές τους εν μέσω τραπεζικής αργίας 60 άνθρωποι. Υπενθυμίζεται ότι για τις μπάρες στις εθνικές οδούς υπάρχουν προσφυγές από θιγόμενους επιχειρηματίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα