Εύκολο συμπέρασμα το «ανθρώπινο λάθος»

Στέλεχος του ΟΣΕ καταγέλλει για την τραγωδία: «Δεν λειτουργούν ενδείξεις και συστήματα για τον μηχανοδηγό»

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Το πόρισμα-φωτιά της τραγωδίας στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης αναμένουν με κομμένη την ανάσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Χθες ο πρόεδρος του Προσωπικού Ελξης του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας δήλωσε: «Δεν λειτουργούν οι ενδείξεις, που δείχνουν στον μηχανοδηγό ότι μπαίνει σε παρακαμπτήριο γραμμή. Δεν λειτουργούν τα συστήματα προστασίας έναντι του ανθρώπινου λάθους. Το να πούμε ότι ο μηχανοδηγός είχε παραπάνω ταχύτητα είναι το μόνο εύκολο αυτή τη στιγμή».

Από την άλλη πλευρά, στον ΟΣΕ υποστηρίζουν πως η σηματοδότηση λειτουργούσε και πως περιμένουν το σχετικό πόρισμα, τα πρώτα στοιχεία του οποίου θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή.

Από χθες το πρωί βρίσκονται στο σημείο οι τρεις ειδικοί επιστήμονες, ομάδα η οποία συστάθηκε με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δείχνουν ανθρώπινο λάθος, χωρίς ωστόσο το πόρισμα να έχει λάβει οριστική μορφή. «Κάθε φορά που γίνεται δυστύχημα, είτε στον σιδηρόδρομο είτε στα καράβια ή τα αεροπλάνα, υπάρχει μια συγκυρία πολλών παραγόντων που πρέπει να διερευνηθούν για να ξέρουμε με ακρίβεια τι είναι αυτό που έφταιξε, να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην το ξανακάνουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης.

Εξάλλου, χθες από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν στον τόπο του δυστυχήματος οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής και απόψε θα έχουν απομακρυνθεί τα βαγόνια, ενώ μέσα σε ένα δεκαήμερο θα έχει αποκατασταθεί στο 100% η σιδηροδρομική γραμμή.
Σε σταθερή κατάσταση, με καλή επικοινωνία με το περιβάλλον, νοσηλεύονται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» οι τρεις τραυματίες από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας.

Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόκειται για έναν άντρα 40 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 58 και 41 ετών αντίστοιχα.
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμαριά η κηδεία του 50χρονου γιατρού, δημοτικού συμβούλου Κασσάνδρας και στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Μικρόπουλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα