Χαράτσι και στις πισίνες

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα υποχρεούνται να τις δηλώνουν, με «αλμυρό» παράβολο 100 ευρώ

Ακόμα ένα χαράτσι επιβάλλει η κυβέρνηση στους επιχειρηματίες του τουρισμού. Κοινή Υπουργική Απόφαση καθιστά υποχρεωτικό να δηλωθούν οι πισίνες όλων των τουριστικών καταλυμάτων (κάτι που πρέπει να γίνει), δήλωση όμως που πρέπει να συνοδευτεί με την καταβολή παραβόλου ύψους 100 ευρώ. Προβλέπονται και πρόστιμα από 500 έως 1.000 ευρώ για παράλειψη υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών ή για δήλωση αναληθών στοιχείων.

Το πρόστιμο δύναται να προσαυξάνεται έως 1.000 ευρώ, εάν διαπιστώνεται νέα παράβαση εντός δύο ετών. Αντίστοιχα, εάν ο φορέας συνεργάζεται άμεσα και ανταποκρίνεται στη συμμόρφωση, το πρόστιμο μπορεί να μειώνεται από 25% έως 50%, ανάλογα με την περίπτωση. Η σχετική δήλωση υποβάλλεται είτε στην αρμόδια υπηρεσία τουρισμού είτε σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, ενώ τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά λειτουργίας της πισίνας δεν συνυποβάλλονται, αλλά ο ιδιοκτήτης οφείλει να τηρεί πλήρη φάκελο για τη λειτουργία της.

Στο μεταξύ, με φορολόγηση από 15% έως 45% θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το εισόδημα που αποκτούν από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Το εισόδημα που αποκτάται από φυσικά πρόσωπα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων θεωρείται εισόδημα από ακίνητη περιουσία, εφόσον τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα, χωρίς την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας, πλην κλινοσκεπασμάτων. Στην περίπτωση που παρέχονται οιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες, το εισόδημα αυτό λογίζεται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι διατάξεις αυτές, όπως και η επιβολή ενιαίου τέλους 0,5 ευρώ ανά δωμάτιο και διανυκτέρευση στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας, που τονίζει ότι θα καλέσει τα μέλη της να καταθέσουν τις άδειές τους και να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο αστικών μισθώσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα