Αμηχανία στην Πειραιώς για το 4ο Μνημόνιο

Στον προβληματισμό των στελεχών του έβαλε τέλος ο Κυριάκος: «Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε και ψευτοαντίμετρα»

Επιστροφή των αναδρομικών που εκκρεμούν -το υπόλοιπο 50%- και νέο μισθολόγιο σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας «που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές» υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών τους.

«Τόνισα ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, δεν έλειψε ο προβληματισμός για τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία στη Βουλή, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη που έκανε με τους τομεάρχες του ο κ. Μητσοτάκης την Τρίτη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αν θα έπρεπε η Ν.Δ. να πει «όχι σε όλα» ή να ψηφίσει κατά περίπτωση κάποια από τα θετικά ή τα διαρθρωτικά μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης έθεσε το ερώτημα αν θα έπρεπε να ψηφίσει η Ν.Δ. τη διάταξη για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, αφού είναι και δική της πρόταση. Ετερος τομεάρχης είπε ότι αν δεν ψηφίσουν τη μείωση των συντελεστών για τα αγροτικά εφόδια, θα έλθουν αντιμέτωποι με τον αγροτικό κόσμο.

Την κομματική γραμμή, πάντως, ξεκαθάρισε εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης με tweet την Τετάρτη το απόγευμα: «Για συνενόχους στο τέταρτο Μνημόνιο να ψάξουν αλλού. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε ψευτοαντίμετρα».

Δεν πήγε ο Μεϊμαράκης στο δείπνο με την κλάση του 2004!

Το γνωστό μενού με κουτσομούρες, ψαρόσουπα, σαλάτες και λευκό εμφιαλωμένο κρασί περιλάμβανε το δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές του κόμματος που έχουν εκλεγεί πριν από το 2004. Ηταν το δεύτερο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο βελτίωσης της σχέσης του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το πρώτο ήταν στην ομάδα των βουλευτών που είχαν εκλεγεί πρώτη φορά το 2004, όπως και ο ίδιος.

Το δείπνο έγινε στην ψαροταβέρνα Ζορμπάς, στο Μικρολίμανο, και σε αυτό συμμετείχαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Γιακουμάτος, Θανάσης Δαβάκης, Κώστας Τασούλας, Θανάσης Μπούρας, Ιωάννης Τραγάκης, Κώστας Τζαβάρας, Νικήτας Κακλαμάνης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας.

Οσο για το μενού της συζήτησης, οι παριστάμενοι ομνύουν ότι δεν περιλάμβανε πολιτική, αν και -σύμφωνα με πληροφορίες- συζήτησαν και τις τρέχουσες εξελίξεις, όπως και τα της Ευρώπης μετά την εκλογή Μακρόν.
Από το τραπέζι απουσίαζε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν και του είχε γίνει πρόσκληση ήδη από την περασμένη εβδομάδα από τον κ. Τσιάρα. Συνομιλητές του πρώην προέδρου της Ν.Δ. τονίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης βλέπει κατ’ ιδίαν όποτε χρειαστεί τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω συνέχεια στα του δείπνου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα