«Good time» για Χρυσό Φοίνικα

Μετά το φιλμ του Γ. Λάνθιμου, υποψήφια για το μεγάλο βραβείο των Καννών και η ταινία με παραγωγό τον Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ελληνικό αεράκι φυσάει φέτος στις Κάννες. Εκτός από τον Γιώργο Λάνθιμο και την ταινία του «The killing of a sacred deer» (Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Αλίσια Σίλβερστοουν), ακόμη ένα φιλμ, για την πραγματοποίηση του οποίου ένας Ελληνας έχει βάλει… το χεράκι του, ρίχνεται στη μάχη του Χρυσού Φοίνικα. Μιλάμε για την ταινία «Good time», που φέρει την υποστήριξη του Hercules Film Fund, που διευθύνεται από τον Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση και μας έχει δώσει μέχρι σήμερα ενδιαφέρουσες δουλειές.

Η ταινία, όπως ανακοινώθηκε χθες, είναι μία από τις συνολικά 19 που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό επετειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαΐου.
Είναι ένα δράμα, το οποίο θα προβληθεί στην Κρουαζέτ στις 25 Μαΐου και έχει σκηνοθετηθεί από την ανερχόμενη ομάδα Αμερικανών σκηνοθετών Τζόσουα και Μπέντζαμιν Σάφντι. Σε αυτό πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Τζένιφερ Τζέισον Λι.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν πέρυσι στη Νέα Υόρκη, ενώ η έξοδος στους αμερικανικούς κινηματογράφους από την Α24 (παραγωγός και διανομέας του βραβευμένου με Οσκαρ «Moonlight») θα γίνει στα μέσα του 2017. Εκτός από την Αμερική, η ταινία έχει ήδη πωληθεί και διεθνώς από τη γαλλική Memento Films International.

Αξιοσημείωτο είναι πως η επιλογή για το επίσημο διαγωνιστικό (η αξιολόγηση διήρκεσε έξι μήνες, οπότε προβλήθηκαν 1.800 ταινίες) μιας ταινίας από ανερχόμενο σκηνοθέτη (όπως είναι η περίπτωση των Αμερικανών αδελφών Σάφντι) είναι ιδιαίτερα σπάνια!
Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το 2003 με το «Brown Bunny» του Βίνσεντ Γκάλο. Το Hercules Film Fund, το οποίο δημιούργησε και διευθύνει ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης, είναι ένα ειδικού σκοπού ταμείο, το οποίο επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει αρκετές παραγωγές σημαντικών ταινιών.

Μεταξύ αυτών, το «American Made», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Universal τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και το «Unicorn Store», στο οποίο πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Οσκαρ Μπρι Λάρσον. Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τον Τέρι Ντούγκας και Ζαν-Λικ ντε Φάντι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα